Lifecoaching,  lifestyle

Mag ik even met je praten?

Welke verhaal vertel je aan jezelf? Geef het kracht of haalt het jouw naar beneden.

Als het de laatste het geval is, is er alleen maar ertegenin gaan meestal niet verdoende. Probeer om daarnaast ook iets positief over jezelf te formuleren. Vaak beseffen we achter af, wat we hebben gedaan en word het tijd om even stil te staan in hier en nu.

Afbeeldingsresultaat voor mag ik je wat vragen

Meer over deze foto, klik op het plaatje.

Blij met met meselfie, 5 tips voor zelfacceptatie.

1 Zie jezelf zoals je echt bent, dus ook als je minder leuke kanten.Het beeldt wat we zo graag de wereld binnen slingeren, via Facebook, instagram is het beeldt kijk mij nauw met mijn leuke vrienden. Met mijn perfecte baan en perfecte leven, wij laten dit zien om onze eigen beter te waarderen. Prima zolang je er maar niet je zelfbeeld hier aan hangt.

2 Stop jezelf te vergelijken met anderen, er zullen altijd mooier en slimmer mensen zijn dan jouw. Het is niet leuk om te horen maar wel de werkelijkheid, en hoe negatiever jouw zelfbeeld. Hoe meer jezelf naar beneden haalt en voor wat, heb jezelf dat wel een af gevraagd.

3 Durf nu eens imperfect te zijn, wie zich eigen kwetsbaar durft op te stellen zal ook meer bereiken in het leven. Dromen die je niet waar maakt, van wegen een diepgewortelde angst om te vale. Natuurlijk het is dood eng om risico te nemen, en soms helpt het om tegen jezelf te zeggen. Vandaag is het de dag dat ik goed genoeg bent, als ik bent.

De sleutel tot eigenwaarde ligt bij onszelf, en niet bij iemand anders.

 

Afbeeldingsresultaat voor eigenwaarde

Meer weten over dit plaatje klik er dan op?

4 Lief zijn voor jezelf, mensen die begripvol zijn wanneer andere fouten maken zijn vaak keihard voor zich zelf. Maak jij die zelfde fouten accepteer ze dan, blijkt beter voor je te zijn wanneer je het niet zal doen. Zelf compassie helpt bij het oplossen van problemen, of het nou gaat om te veel eten of een probleem in je privé. Bedenk dan op de momenten dat je het moeilijk hebt, een zelf- compassie- mantra maakt . Die je zal helpen als  het moeilijk hebt.

5 Vind jezelf de moeite waard, wanneer je kunt loslaten van het verleden dan kun jij ook beter helen. Dit geeft dan weer een opening naar het goede, wat jouw zal helpen om de liefde beter te omarmen. Maar bedenk wel ik ben niet perfect, ik ben kwetsbaar en soms bang maar ik ben wel moedig. Omdat ik het waard bent om liefde te ontvangen en erbij te horen.

Veel plezier met mijn tips, en deel ze met iemand die het nodig heb.

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.