lifestyle

Wat is jouw ergernis

Wat is jouw ergernis als jij het zou benoemen en waar jij nooit de kans voor kreeg.

Om emoties te onderdrukken, vererger je ze alleen maar. Emoties zijn nodig om een belangrijk signaal af te geven: Doe ik wat ik eigenlijk  wilt doen? Maak ik de keuze die bij me past?  Accepteer je eigen  emoties en onderzoek jij deze dan, waar ze vandaan komen. Zijn vragen waar iedereen maar eens stil bij moet staan, iedereen is zo maar gehaast. Is bijna geen ruimte meer om je emoties vrij los laten te gaan, omdat niemand het heb geleerd . Vroeger werd er altijd gezegd hier kind neem een snoepje dan is je mond vol en kan je niks meer zeggen of huilen.

Baby, Meisje, Verlegen, Emoties, Verborg, Speelplaats

En hoe zit eigenlijk met jouw emoties.

We willen allemaal zoveel, maar vergeten ons zelf in dit geheel hoe ga je om met tegenslag. Ga je dan bij het pakken neerzitten, of ga je het gewoon doen het kan ook geen kwaad om hulp te vragen.  Wij willen allemaal zoveel mogelijke, positieve emoties ervaren. Bijna alles wat we doen, doen we om bij goed te voelen. Dat is de reden dat we werken, relaties aangaan of hobby’s ontwikkelen en persoonlijke doelen stellen. Niemand heeft problemen met het ervaren van geluk, tevredenheid, vreugde, enthousiasme en een goed gevoel.

De acceptatie van je emoties leidt tot acceptatie van jezelf.

Een negatieve emoties is een signaal naar jezelf toe :Jij bent nu iets aan het doen waar je je eigenlijk  niet goed bij voelt. Je denkt nu? ik doe iets dat mijn  niet ondersteunt, je maakt nu een keuze die eigenlijk niet bij je past.

Recycleren, Praktijk, Circuleren, Symbool

Als je te hard er aan werkt en nergens tijd voor hebt, krijg je een negatieve emotie in de vorm van stress: je voelt je onrustig en opgejaagd.  Als je die emotie negeert, dan verander je niets aan de situatie en wordt deze alleen maar erger. Als je een negatieve emotie voelt, kun je die ook onderzoeken. Waarom  dat  gevoel vandaan? Welke gedachte of welke situatie geeft bij mijn  dat gevoel? Alleen als je dat onderzoekt, kun je er een oplossing voor vinden. Als ik me gefrustreerd voel, kan ik proberen dat gevoel te onderdrukken.Maar het lost niks op of je kan er over na denken en denken  waar komt het toch vandaan? Heb ik te weinig tijd genomen voor mezelf of  ben ik met iets bezig  te doen dat niet bij me hoort? Dit zijn allemaal vragen die moet leren beantwoorden, anders kun je nooit de negatieve gedachten. Ombuigen naar positieve gedachten dan blij je altijd hangen in de negatieve spiraal.

Belangrijk: Onderzoek waarom jij die gedachtes allemaal heb, en wat kun jij er aan doen om het veranderen.

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.