lifestyle

Voor jezelf opkomen

Voor jezelf opkomen vereist een bepaalde mate zelfvertrouwen.

Stel iemand dringt voor bij de bakker en wat nu? Er iets van zeggen of tocht niet? Ad rem reageren en duidelijk onze grenzen aan geven, vinden wij allemaal maar moeilijk. Omdat we het wel willen maar niet durven, maar hoe dan wel  als je het op de goede manier doet.

Afbeeldingsresultaat voor wild west

Wie assertiever wordt, verbetert automatisch zijn sociale vaardigheden.

Vergroot je zelfvertrouwen, sta je in de winkel en je staat al een tijdje te wachten. Komt er zo iemand voor langs en die piept voor , wat doe jij dan? Hou jij je mond of zeg jij er iets van, de meeste zou het zo laten maar anderen juist niet. Om voor jezelf op te komen, vereist een bepaalde mate zelfvertrouwen.

Hoe praat jij in de ik-vorm of niet.

Benoem dan wat voor jouw belangrijk is, in plaats van de ander aan te vallen. In het laatste geval, doen heel veel mensen ze zeggen niet. Wat wat zij belangrijk vinden, maar vallen een ander aan en dat is niet de juiste manier.

Afbeeldingsresultaat voor wild west

De 10 geboden assertieve grondrechten.

1 Ik heb het recht om nee te zeggen.

2 Ik heb recht geen excuses of verklaring voor mijn gedrag te geven.

3 Ik heb het recht zelf te bepalen, of ik een oplossing moet zoeken voor ander mans probleem.

4 Het is niet nodig dat anderen mijn aardig vinden om met mijn om te gaan.

5 Ik heb het recht fouten te maken en zelf er voor verantwoordelijk voor te dragen.

6 Ik heb recht op mijn eigen mening.

7 Ik heb het recht mijn behoefte of wensen uit te spreken.

8 Ik heb het recht onlogisch te zijn bij het nemen van mijn eigen beslissingen.

9 Ik heb het recht om met niet aan te trekken van de mening van een ander.

10 Ik heb het recht ervoor te kiezen in een bepaalde situatie, niet assertiever te zijn.

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.