Eigenbaas

Money loves speed

Money loves speed, waarom slow doen als het snel kan.

Omdat veel ondernemers  vinden dat er meer snelheid nodig is, ze  jagen omzich niet voelen als een slak die meer snelheid zou moeten maken. En slakken, dat kunnen nooit geen goede ondernemers zijn.

Afbeeldingsresultaat voor love the money

Het negatieve gevoel over jezelf als ondernemer en dat knagende gevoel.

Dat het sneller en beter zou moeten, het is in mijn ogen ongezond voor je. Het levert (ongemerkte) stress op die vroeg of laat zijn tol eist en zonder meer de kwaliteit van je leven verlaagt. Teveel stress is nooit goed voor een mens, wie te veel werkt en te weining ontspant zul nooit succes halen maar meer valen. Omdat het geheel niet meer kunnen overzien.

Minder snel maar meer resultaat.

Dat alles sneller zou moeten, lijkt eerder  een feit maar is in werkelijkheid klinkklare onzin. Ras echte  Bullshit waarvan we geneigd zijn om er collectief in te geloven. Want wie bepaalt  dat wat het juiste tempo is? Jij zelf. Of kun je eigen niet in houden als je dan toch een zelfbedachte tijdpad heb bedacht, dan sla je jezelf voor je hoofd. Waarbij je even voorbij gaat aan het feit dat je de deadline, zelf bedacht had.

Het door jou verzonnen tijdpad leek wel reëel toen je hem verzon.

Maar meer ga je denken dat het niet  een reëellijkend verzinsel is. Reëel lijkend; Maar de werkelijkheid heeft laten zien dat het onrealistisch was. Daar kun je tegen vechten, in verzet gaan en jezelf voor stenigen. Maar daar buigt de realiteit niet voor, jouw planning en tijdpad kloppen gewoon  niet. Stop dan ook maar met jezelf daarvoor op je kop geven, en van alles verzinnen waarom het werkelijke tempo het verkeerde is.

Tips voor beter ondernemen.

Afbeeldingsresultaat voor love the money

1 Versterk waar jij goed in bent.

Van nature zijn de meeste mensen geneigd om hun mindere kanten aan te scherpen. Ze zijn niet goed in boekhouden, dus duiken ze er dieper in. Een ondernemer is niet goed in programmeren, en gaat daarvoor naar een cursus. Maar hoe goed je ook je best zal doen, iemand met een aangeboren talent zal altijd beter blijven dan jij. Versterk daarom altijd  waar je al goed in bent, en word de beste in de markt!

2 Vertel altijd waarom jij het werk doet.

Op de gemiddelde netwerkborrel zie ik dat ondernemers voornamelijk zeggen wat ze doen in plaats van waarom ze het  doen . Als je zegt wat je doet dan ben je wellicht een programmeur, of een coach, of een therapeut. Maar eigenlijk stop je daarmee het gesprek, want een ander kun je daarna nog voor openvragen stellen? Door te vertellen waarom je het doet, wat je doet geef je jouw beroep of expertise meer draagvlak. En misschien is er dan nog draagkracht om met elkaar nog zaken te doen, als jij de duer dan niet dicht gooit dan.

3 Durf ergens voor te staan.

Weet jij waar jij voor staat, of waar je letterlijk ieder morgen voor op staat . En blijf daar, ook voor staan gedurende de dag. Je kunt het meeste bijdragen aan je omgeving als je weet welke waardenbelangrijk  zijn, en deze vervolgens te delen met je omgeving. Vaak is je product of dienst dat je verkoopt, niet de hoofdrede dat mensen met je in zee gaan. Ze gaan met je in zee om wie jij bent, en wat je uit straalt. Ga niet uit van geld of groei, maar ga voor je visie, dan komt het geld en de  groei vanzelf!

Groetjes Angelique

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.