Lifecoaching,  Personal branding

Gelukkiger leven

Gelukkiger leven, is voor iedereen haalbaar.

Hoe vind jij het grote geluk? Je hoeft alleen maar te leren hoe je dit toepast in je dagelijks leven. Het heb mijn zoveel goeds gebracht, en mijn leven is zoveel beter geworden. In het begin kon ik gewoon niet in slaap  ik dacht steeds; Hoe kan het toch dat ik me niet gelukkig voel? Na het af ronden van mijn studie organisatiepsychologie, rolde ik een onderzoeken naar een onderzoek. Mijn docent noemen me dan ook een natuurtalent, jij kunt  voor 100 % organisatiepsycholoog worden.

En inderdaad ik ging als een speer door mijn opleiding heen, tuurlijk voor de buiten wereld speelde ik mooi weer. Maar van binnen wist ik het even niet meer en hoe nu verder . Ik ben  dankbaar voor mijn huisje , fijne vrienden leuk netwerk, maar ik miste toch een ding en dat is de droombaan. Omdat ik elke nacht wakker lag, en piekerde hoe kan dit ik heb alles maar ik ben  niet gelukkig.

dromen

Omdat geluk is meetbaar is.

Geluk is een van de meest besproken onderwerpen van deze tijd, we streven er naar en denken te hebben  gevonden. Dan delen we dat maar al te graag met de rest van de wereld, maar met liefst 210 miljoen mensen over de hele wereld als het er niet meer zijn. Maar liefst 210 miljoen mensen maken gebruik van de hashtag #Happy op hun Instagram maar wat is geluk nu precies? Een gelukkiger leven zie ik als een grijze kliko die overvol is, met liefde.

Omdat geluk bepaald is ?

Genen, leefomstandigheden{ het huis, baan, je partner} En de manier hoe jij in het leven staat je normen en waarden.

Deze onderdelen maken het verschil tussen een gelukkiger leven, en een ongelukkiger leven. En omdat je genen niet kan beïnvloeden en je leefomstandigheden relatief onbelangrijk zijn, speelt het toch mee naar een gelukkiger leven.

business-idea-1240827_960_720

Je eigen weg volgen.

Pijnlijk maar herkenbaar, terwijl in mijn opleiding zat kwam ik mezelf wel goed tegen. Jeetje je moest jezelf een spiegel voor houden , hoe jij je leven zag over een jaar en waar sta jij nu. Erg pijnlijk omdat ik voor mezelf kon zeggen dat ik mijn doelen niet heb behaalt wat ik wilden behalen. Ik kwam tot conclusie dat ik mijn toekomstige werkgever, nog heel ver weg was. En dat ik er niet genoeg voor had gedaan, ik bewandel  de weg van de gemeenten , en ik volgde niet de weg die ik wilden volgen. Omdat het van mijn verwacht word dat ik , een baan neemt die simpel en snel mogelijk uit de uitkering moest zijn. Dan sta je voor een keus , bewandel je eigen keuze of de andere kan waar ik wel meer op mijn plek voel.

Bij mijn ging het goed fout.

Net als ieder ander groeide ik op met groot aantal denkbeelden, als kind leer je van je ouders wat goed en fout was. Ik leerde dat het zonde is om een goed stel hersens niet te gebruiken  en dat je zo vroeg mogelijk een huis moest   kopen en dat het een vrstandige keuze was. Wat ik nooit heb gedaan, is omdat ik me niet wil vast leggen voor mijn hele leven aan een huis. Omdat je na je studie ook meteen een goede baan moest zoeken, en dus besloot dat ik deze weg moest ingaan en wetend dat ik er niet gelukkiger van werd.

Het besef kwam toen ik een bijna burn-out kreeg, alles ging maar op de automatisch piloot ik voelde me zelf mijn energie weg geleiden. Ik had geen energie meer voor leuke dingen, ik leefde uiteindelijk op de crouscontrole zonder maar enige besef te hebben wat ik deed.

Toen besloot ik dat het genoeg was?

Een gelukkiger leven is haalbaar voor iedereen, die bereid is om keuzes te maken en kritisch naar zichzelf durf te kijken. Daarvoor moet je wel de 6 knoppen van geluk gaan gebruiken en toepassen.

1 Bewustzijn.

2 Verantwoordelijkheid nemen.

3 moet hebben.

4 Vertrouwen en nativiteit af bouwen.

5 Bewust zijn en geluk is samen verbonden.

6 Verantwoordelijkheid houd in dat je realiseert dat jezelf verantwoordelijk bent voor je eigen leven.

Iets echt willen is ook echt noodzakelijk, ga jij altijd met de stroom mee of ga jij je eigen weg.

Ook het afbouwen van de nativiteit speelt een belangrijke rol; de gedachten als het lukt me toch niet of daar ben ik niet slim genoeg voor. Die brengen jou echt niet een stap dichter bij jou droom leven, neem nu eens die stap wat wil jij nu echt.

Meer info; voor een gelukkiger leven. 

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.