food

Groene power uit de zee

Chlorella en spirulina zijn geen heksen uit een Disney film, het zijn groene superfoods uit de zee.

Ze zitten boordevol met vitamine en minerale, ook tarwegras schijnt  ook zo groene wondermidde te zijnl. Maar kloppen deze beweringen allemaal wel?

Eerst iets over de sprirulina en chlorella dit zijn allebei een alg, en chlorella komt uit zoet water en de spirulina uit zoutwater. Je kunt e niet rauw eten, want de kostbare voedingstoffen zitten opgesloten in hun cellen. Daarom vermalen ze eerst hun krachtvoer, ze worden gedroogd en verwerkt tot poeder voor dagelijks ze consumptie.

1 De groene kracht chlorella is populair in Japan.

Chlorella is een eencellig zoutwater alg, met een fel groene kleur. De opvallende kleur heb hij te danken aan een stofje wat chlorofyl heet.Deze stof helpt bij het menselijk lichaam de rode bloedlichaampjes te bevorderen. Verder stimuleert de chlorofyl de werking van de organen met name de lever. Vooral in Japan is de chlorella erg populair, omdat de alg ook een hoge voedingswaarde heeft.

1Chlorella is het nu zo goed.

Het is een natuurlijke ontgifting voor je lichaam, het helpt de zware giftige metalen stoffen  uit je lichaam te laten verdwijnen. Ook stimuleert de als de natuurlijke reinigingsmechanisme van het lichaam.

Chlorella in het kort, deze alg bevat vitamine D en veel plantaardig eiwitten. en acht essentiële aminozuren.Verder ondersteund hij de stoelgang en het helpt je bloedsuikerspiegel te reguleren.

 2 Spirulina is net zo gezond.

Het levert niet alleen groene kracht maar ook blauwe kracht, en of dat allemaal niet genoeg is. Is het net als chlorella een bijzonder rijk aan chlorofyl, de gezonde groene kleurstof. Maar spirulina is niet alleen groen maar ook blauw, dat is weer te danken aan fycocyanine. Deze kleur stof ondersteund de ontgifting werking van de lever, en de nieren beschermt onze cellen.

Last but not least ook zorgt prostaglandine voordat de cholesterol geen plaques vetophoping in de slagaderen veroorzaakt. Die kunnen leiden tot aderverkalking. En het reguleert de de bloeddruk dus een ideaal middel om te gebruiken.

 3 tarwegras poeder.

Is tarwegras nu echt een wondermiddel, of toch niet? Het sap daarvan is zo wordt beweerd vele gezondheidsvoordelen geeft. Als je de verhalen leest op internet, lijkt het inderdaad om een wondermiddel te gaan. Het zou levend voedsel zijn, dat bol staat aan bio-energie oftewel levenskracht, maar is dit allemaal wel waar?

Deze gras is gezond maar niet supergezond,tarwegras is een kiem van een tarweplant. Het blijkt qau voedingstoffen gelijk te staan aan spinazie, en ze bevatten evenveel vitamine E ook iets met fosfor maar aanziengelijk minder beta-caroteen, vitamine c, magnesium te bevatten. Het helpt wel om je botten stevig te houden, toch kan het geen kwaad om deze poeder te nemen als je niet veel groenten eet. Bovendien bevat tarwegras extra vitamine k die gelijk staat aan vitamine d . Ook heb het  invloed op de bloedstolling. je kunt het beter niet gebruiken als je bloedverdunners neemt, overleg eerst met je huisarts voor dat je tarwegras toe je neemt.

De tarwegras bevat helaas geen vitamine B12, zoals de rawfoodies ook beweren. Tarwegras is de enigste plantaardig voedsel die deze voedingstof niet bevat.

Vind je de smaak tarwegras niet zo lekker? meng hem dan door een smoothie van appel, kommer, avocado en spinazie dan proef jij er gelijk niks meer van.

Wil je extra gezond dippen dan is hier het recept.

Gerelateerde afbeelding

Zie je fouten dat kan kloppen ,ik ben dyslectie.

Voor lekkere guacamole met algen heb je nodig.

2 rijpe avocado’s

1 tomaat

1 kleine rode ui

15 gram verse koriander

1 eetlepel spirulina of chlorella poeder.

snufje zout

1 teentje knoflook

sap van een limoen en eventueel tabasco voor de pit.

handje tortillachips.

Bereiding

Ontvel de tomaat verwijder de zaadjes, hak het vruchtvlees fijn. Hak de koriander en de ui fijn, pers de limoensap uit. Pel de knoflook en hak hem fijn, meng nu de ui, knoflook,sap en algen bij mekaar. halveer de avocado’s en haal de pit er uit, prak nu de avocado’s fijn en meng de rest van de ingredienten er door heen. Voor meer pit doe je er tabasco erover heen en serveer met tortillachips.

Groetjes Angelique

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge