kinderen

Vrije school voor natuurlijk leren

Een vrije school die gebaseerd is op natuurlijk leren waar waarden de boven toon voeren  in plaats van regels.

Ik maak mijn hele leven al keuzes waarop anderen mensen reageren, met dooddoeners als: Ja maar wat als…? De meeste van ons volgen de gebaande paden, er zullen maar weinige mensen zijn. Die zichzelf de vraag durven te stellen: Wat is nu goed voor mij? Misschien heb ik bovengemiddelde vertrouwen. In mijn zelf maar ook in het leven.Ik ben er van overtuigd dat als je eigen weg zal kiezen, dingen dan op hun plaats zullen vallen. En tot nu heeft dat geloof zich keer op keer bewezen. Mijn opa die in de oorlog tulpenbollen moest eten, riep later tegen zijn kinderen. Dat elke een maaltijd een feestje moet zijn, maak er wat van en volg je hart dan komt alles goed. Dat zit zo in mijn gebakken, dat ik daarna gewoon mijn hart ben gaan volgen en niet doen wat iedereen elke dag doet.

Afbeeldingsresultaat voor de vrije ruimte

Ik heb altijd voor de klas willen staan.

Maar voelt niks voor de huidige systeem, waar kinderen worden klaar gestoomd voor de maatschappij. Maar waar worden ze nu voor klaar gestoomd? Deze maatschappij is alleen maar gericht op presenteren , en waarom moet iedereen het zelfde leren. Na de geboorte van mijn oudste zoon, werden mijn vragen steeds meer urgenter, ik ging me steeds meer verdiepen in de onderwijsaanbod. En kwam tot conclusie, dat de huidige systeem eigenlijk niet werkt, op elke stroming die ik zag zag ik eigenlijk geen voor uitgang.

Toen ik voor mijn zelf ging formuleren wat heb ik nodig, en wat vooral wat heb mijn zoon nodig. Al gauw kwam de motto: onderwijs is niet het vullen van lege emmers, maar het aansteken van een vuurtje. Daarom ben ik blij dat er ook nog andere ouders zo denken, je heb een school in Den haag democratische school waar waarde belangrijker is dan regels. Kinderen kiezen bij hun zelf wat, hoe, met wie en wanneer ze iets willen leren. Zo leert je kinderen om eigen keuzes te maken en zo zullen ze met heel veel plezier naar school gaan.

Wil je meer weten over deze school zie dan de link: http://www.devrijeruimte.org  

Heel veel succes gewenst met het zoeken naar de juiste school voor je kind, wil je meer weten neem dan contact op met mij.

Groetjes Angelique

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge