Geen categorie

Win actie organiseren

Daarom zal ik bijna [nooit ]een win actie doen op mijn blog.

 Zucht ? Ik merk dat je ineens veel meer reacties krijgt ,en volgers als er een winactie online staat. Deze verdwijnen echter na de winactie ook weer ,en lees je nooit meer wat  op je blog stond. Zo ontzettend jammer aangezien, dit de echte winactie klanten moeten zijn. Ze liken en reageren op álle winacties, en  soms denk ik ongeacht welke winactie. Gewoon om het mee doen, dat sommige het voor doen. Ik daarin tegen doe wel eens mee met winactie, maar of ik het nu echt leuk vindt is punt twee.

Afbeeldingsresultaat voor win actie

Ik doe mee om te kijken wie er allemaal op reageren, en waarop.

Zo super zonde dat mensen zijn die het alleen doen om te winnen. Maar ze kijken niet wie de schrijver is , en waarom ze een actie hebben opgezet. Zo jaag je in mijn ogen de juiste bezoekers weg, die echt voor jouw artikelen gaan. En als de winactie voorbij is , dan verdwijnen deze bezoekers ook weer van je pagina. Is toch zonden, is net als kaartjes strooien zonder inhoudt. Wat hou je over een lege kaartje bakje, nauw of ik als blogger daar nu blij van moet worden nee.

Afbeeldingsresultaat voor win actie

Werk met een stappen plan om een win actie te organiseren.

De bedoeling van een winactie, is uiteraard het bedanken van je vaste lezers. Omdat er tegenwoordig veel sites zijn die jagen, op gratis dingen en winacties. Is het belangrijk om wat stappen toe te voegen, aan de win actie . Volgen van  je social media kanalen , volgen via twitter of iets simpel zoals gewoon een comment achterlaten. Deze stappen zijn de lezers dan verplicht, om te volgen. En op deze manier weet je dan bijna zeker, dat het een vaste lezer is die wint. De meeste prijzenjagers zijn niet bereid om zoveel dingen te doen, ze willen alles zo snel mogelijk is winnen en bijna niks voor hoeven te doen.

Ik hanteer meestal het volgende: hoe groter en leuker de prijs, hoe meer stappen. Is het maar een kleine prijs die ik zomaar tussendoor even geef, dan hou ik de verplichte stappen meestal minimaal 3.

Hou de winnaar annomien tenzij ze er toestemming voor geeft.

Dit vind ik echt heel belangrijk, omdat ik veel nare ervaringen heb gehad. Ik ga het hier niet uitgebreid overhebben, maar het komt erop neer. Dat een van mijn winnaars  verwijten heb  moeten aanhoren, nadat ze mijn winactie had gewonnen. Ik had haar naam bekend gemaakt via Facebook en helaas hebben veel jaloerse mensen haar aangevallen. Ook bij andere bloggers  heb ik dit al meerdere keren zien gebeuren en dat is uiteraard vervelend.

Groetjes Angelique

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.