Eigenbaas,  inspiratie

9 tips voor meer reacties op je blog

Meer tips voor meer reacties op je blog, wat zorgt voor meer feedback van je bezoekers.

Maar hoe krijg je nu meer bezoekers en reacties op je blog? Met mijn 9 tips kun jij  meer uit je blog uit halen. Ja zeg nu zelf meer lezers op je website wilt natuurlijk idereen toch? Volg dan de  volgende stappen op en zie de beoogde resultaat.

1. Welke titel zet jij boven aan {let daar op.}

Heeft het een pakkende titel die de lezer nieuwsgierig maakt, en uitnodigt om verder te lezen? Titels in de vorm van een vraag doen het vaak goed, helemaal als het gecombineerd wordt met de belofte van een oplossing. Bijvoorbeeld: Genoeg van het {probleem} waarom er geen bezoekers komen? 10 tips om [de oplossing] te bereiken. Ook de worden “video” en “checklist” zorgen vaak voor meer kliks.

Afbeeldingsresultaat voor wordpress site

2 . Dubbel check je titel nog een keer, klop de zin.

Zit er een te veel gebruikte zoekworden in? Zoek dan het  onderwerp op in de keyword tool van Google, kies een passend zoekwoord met een hoog zoekvolume en gebruik dat woord in je titel. En in de eerste paragraaf en de “meta-tekst= onderwerp waar ga je verhaal over.

3. Zorg voor een uitnodigen meta- tekst.

Tekst die de zoekmachines gebruiken voor in zoekresultaten. Met een goed geschreven meta-tekst kun je in Google nog steeds een voorsprong nemen op je concurrentie, die hier niet de moeite voor doet en jij wel.

4 . neem de helpende lezer bij zijn handje.

Lezers op internet scannen de tekst, zorgvuldig en snel. Zorg daarom dat de tussenkopjes, tussen de  lijstjes staat . En maak de essentiële zoekwoorden vet. En sluit af met een duidelijke Call to action  Wat is een logische vervolgstap na het lezen van het artikel?

Afbeeldingsresultaat voor call to action wordpress

  1. Breng je lezer op hoogte via mail.

Natuurlijk heb je een mailinglijst vol, met trouwe lezers die zitten te wachten op jouw artikel . Bekijk vooral voor dat  je gaat op versturen of het onderwerp in je mail nog goed staat. Je kunt natuurlijk gewoon de titel van je artikel gebruiken, maar nu hoef je er geen zoekwoord in te verwerken. Kun je nog iets aan de onderwerpregel wijzigen, doe dat dan  om de kans te vergroten dat de mail sneller wordt geopend.

6. Maak er ook  altijd een tweet van.

Meestal gebruik ik de meta-tekst van mijn blogartikel hiervoor, als basis en maak daar een korte versie van. Een tweet bevat namelijk  minder dan 140 tekens. Er moet nog een link bij naar het artikel en misschien nog een hash-tag.=#.

  1. Zet een handtekening in mail met je website titel.

Hoeveel mails stuur jij per week? Best veel, schat ik zo . Een mooie kans om die contactmomenten ook te gebruiken om aandacht te vragen voor je waardevolle artikel, toch?

  1. Plaats reacties bij de blog artikels van andere.

Op websites van andere ondernemers(groepen), Facebookpagina’s en groepen op LinkedIN. Zijnveel activiteiten die gunstige zijn voor jouw reputatie op het net.  Let er wel op dat je relevant bent, en waardevol blijft naar de bezoeker toe. En vooral niet spammen, dan word je geblokkerd daar zit jij toch niet op te wachten toch.

9 Zoek mensen die jouw hulp nodig hebben.

Zoek jij ook zo  naar onderwerpen voor je blogartikel op Twitter, en in LinkedIN groepen. Misschien is jouw blogartikel wel het antwoord op een brandende vraag, die daar gesteld wordt. Welgemeende hulp is een van de beste manier om meer volgers te krijgen.

Groetjes Angelique

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge