ideeën,  inspiratie

Klimop shampoo

Klimop shampoo je zal het haast niet zeggen maar het bestaat echt.

Deze plant heb zoveel goede eigenschappen dat je denkt bestaat dat echt. Ja het is een plant met een schuim substantie, als je hem zal kneuzen en koken. Dan komt pas de substantie vrij , en kun je het zeven en gebruiken. Echt ideaal want heel veel planten hebben deze eigenschap, want ik echt zo geweldig vind aan deze plant. Je kan een stekje knippen en zo in je tuin zetten, voor de volgende groenen muur gratis en voor niks. De buurvrouw jou hoe kom jij aan zo groenen muur, nauw gewoon een stukje geknipt en laten groeien en verders er niks aan doen. Ik ben een echt natuur mens, ik intens genieten van de natuur en het pracht en praal. Het zal helemaal geweldig zijn waar ik een project op kan zetten, waar ik planten kan kweken om er natuurlijk producten er van te maken.

Illustration Hedera helix0.jpg

Klimop plant met de botanische naam, mooie groen is niet lelijk. Maar nu het receptje om je zelf gemaakte shampoo uit de natuur te maken.

Wat heb je nodig voor dit recept.

70 ml aftreksel van klim op de klimop

200 ml brandnetel thee

1 eigeel

1 koffielepel olijfolie

50 druppels etherische olie van rozemarijn.

Voor bereiding.

Doe de klimop in een pan met water zo 250 ml en kook het zo 15 min , laat het afkoelen en zeef het mengsel door een zeef.Dit is de aftreksel van de klimop plant.

Hoe maak je het.

Weeg 5 gram gedroogd brandnetel af , en giet er heet water er over en zet even weg. 30 min laten trekken daarna zeef je het en vang je het vocht op. Voeg nu bij het vocht de olijfolie en meng het door mekaar, en klust de eigeel en doe die voorzichtig bij het mengsel. Schud alles nu door mekaar , en doe de aftreksel van klimop plant er bij en schud nogmaals door. Het blijft een week goed in de koelkast.

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.