Geen categorie

Magisch park Sorghvliet te Den Haag

Soms kom je een bijzondere plek in de natuur tegen die beetje geheim moet blijven.

Maar deze magische plek aan de rand van Scheveningen in Den Haag wil ik graag met jullie delen. Ik had er ook geen weet van dat het bestond, tot dat ik via via over dit hoorde. Het wordt een park genoemd, maar ik vind het een echte bos. Vanuit de drukke stad stap je over in een oase van stilte. Het wonderlijke is dat je nauwelijks andere wandelaars tegen komt. Park Sorghvliet is 25 hectare groot met paden en lanen, door het hele park staan fijne bankje om heerlijk op te zitten. En genieten van de serene rust, wat het bos uitstraalt. Dit bos is ook zo heerlijk om er te mediteren, dan voel je de natuur en de magische sfeer die er hangt. Tijdens het mediteren merkte ik hoe makkelijk het is om te aarden en echt even los te komen van mijn dagelijks leven. Ook de connectie met de kosmische energie en de engelen is zo voelbaar.

 

Het is de moeite waard om er heen te gaan. En als je er met een vriend of vriendin heen gaat, wandel in stilte en voel de natuur om je heen. Het is een bijzondere plek met zijn dynamiek en sprookjesachtige karakter. Het is een plek waar rust heerst, en kom helemaal tot jezelf en gaat herboren naar huis.

De grondlegger van Sorghvliet is de raadspensionaris Jacob Cats 1577/1660. Hij kost het in 1643 als een boerderij met omliggende landerijen om er een landgoed van te maken. Met behulp van modder uit de door het gebieden stromende Haagse beek, verrijkte hij de grond. En plantte hij vele bomen, heesters en struiken, hij vormde het gebied om tot een park. Om zo naast zijn drukke werkzaamheden voldoende rust te komen. Vandaar ook de landerijen Sorghvliet werd genoemd, een gebied waarin hij zijn zorgen kon laten vliegen.

Klik op het plaatje voor meer info over Sorghvliet.

Park Sorghvliet is wegens de cultuurhistorische waarden en bijzondere flora en fauna alleen toegankelijk met jaarkaart. euro 7,15  te gebruiken voor maximaal 3 personen. Zie voor meer info op hun website of je kan bij de vvv winkels in Den Haag halen. Tram 1 stopt voor de ingang van het park: halte Adriaan goekooplaan in Den Haag.

Heel veel wandel plezier, geef een reactie als je er bent geweest.

Gr Angelique

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.