kinderen,  Lifecoaching

Luister naar het kind in jezelf

Luister naar het kind in jezelf, gewelddadige  kinderen en wanneer de zaken  het uit de  hand lopen.

Wat moet je doen als je kind gewelddadig wordt, en jou begint te slaan? Nou hopelijk heb, je voldoende beheersing om niet terug te slaan! Het is voor anderen altijd makkelijk om iemand te advieseren, als je niet te maken heb met agressie. Ik heb daarom ook begrip voor de moeders en papa’s, als je in het heest van de strijd en alles om je orgen vliegt je kalmte te bewaren. Ik kan  gemakkelijk  praten, maar als je in zo sitiuatie zit dat je door je kind word geslagen. Probeer dan toch kalm te blijven, je kind verlangt voordurend richtlijnen van jou. Kinderen willen echt leren hoe ze moeten om gaan met dingen die te veel worden, ze willen zich net zo min kwaad voelen als jou.

Afbeeldingsresultaat voor luisteren

Vanaf van het begin moet je de sitiuatie van bovenaf sturen.

Je moet je kind laten weten wat aanvaarbaar is en wat niet, en wie de baas is in huis. Het is duidelijk dat je regels en gedrag worden beloond, en wie ze niet kunt gedragen staat daar een straf op. Denk in het algemeen situaties die niet levensbedreigend zijn, aan de gulden regel; wees zo koel en kalm en beheerst mogelijk.

Maak daarom er geen pot je van, jij bent uit op resultaten, want daar draait ouderschap om.

Je moet de situaties op een plezierige manier oplossen, met liefde en aandacht en misschien een stukje begrip. Misschien vraagt dit proces om een beetje geven en nemen van bijde kanten, maar dat geldt voor alles in het leven. Het gaat er om dat je eigen grenzen aangeeft aan je kind, en laat weten hoever je met hun meegaat. Waarom zou je, je kinderen anders behandelen dan je partner, moeder, of jezelf.

Meer info:klik op het plaatje.

Afbeeldingsresultaat voor opvoedadvies

Groetjes Angelique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.