kinderen,  sociaal media

Er rust veel taboe op depressie

Depressie daar praat niemand over? Omdat het nog steeds een taboe is om er over te praten.

Ik en mijn zoon hebben de klap van de zweep wel mee gemaakt. Als het over depressie gaat, waar ga je naar toe als je eigen kind een posttraumastresssyndroom heb. En waar je als ouder echt tegen aan loopt en dat je totaal niet wordt begrepen door instanties. Als moeder heb je het al zwaar, je moet het huishouden doen, werk zoeken en kind die een depressie heb en moeilijk heb op school omdat hij niet tegen drukte kan. Aan alle kanten wordt er aan je getrokken, een vader die je onder druk zet, omdat hij zijn zin wilt door drukken waar ik overigs van gescheiden bent. Instanties die denken dat ze helpen maar het erger maken, school die om de haverklap de school inspectie bellen. En dan hebben we het nog niet over dat ze totaal niet communiceren naar de ouders toe. Je begrijpt het al, als alleen staande ouder wordt je gelijk in twijfel getrokken. Het zal wel aan die moeder liggen, ja richt.

Wanneer gaan instanties nu eens denken als een instantie.

Natuurlijk ben ik blij dat ze er zijn, maar misschien is het ook wel eens een optie om niet de ouder ergens van te beschuldigen. Maar kijken waar kan ik je mee helpen, als je kind vrijwillig aanmeld bij instantie, omdat je hulp nodig heb. Dan is er geen instantie bereid om je te helpen, maar als het ernstig is dan staan ze wel paraad. Is toch raar dus in Nederland is de zorg systeem totaal niet berekend op vrijwillig hulp, maar er is wel op als het kind in gevaar is. Wanneer worden de instantie wakker, als het kind overleden is. Omdat er een enorme wacht lijst is, en waar het kind onnodig op moet staan om behandelt te worden.

Pesten heb een groot invloed op een kind.

Mijn zoon is van groep drie tot groep 8 zwaar gepest, en als ouder maakte ik mijn zorgen. En heb constant aan moeten vechten, dat mijn kind echt wordt gepest. Ik kreeg contant te horen het is plagen, maar plagen is net zo erg als pesten. Het is namelijk het zelfde, van plagen naar regelmatig pesten. Door pesten is mijn vrolijk kind naar een depressie kind gegaan. Ja school kan er ook voor zorgen dat het kind totaal wordt genegeerd, en als kind moet je eigen verdedigingen om dat je wordt gepest. En nu zit mijn kind op de hogere school en weer wordt hij gepest, ik wordt als gewoonlijk compleet genegeerd. Ik had aan het begin voordat hij nog een nieuwe school aan gegeven hij loopt bij een kinderpsycholoog voor het pesten.Blijkbaar ben je gelijk een probleem geval, want mijn zoon loopt bij een kinderpsychiater voor zijn pest verleden.

Heb je kind hulp nodig wacht dan niet te lang, voor je het weet ben je te laat.

Links:

https://www.kindertelefoon.nl 

https://www.ouders.nl/artikelen/telefonische-hulplijnen

http://www.taskforcekinderenveilig.nl/197/hulp-bij-kindermishandeling.html 

Vind je mijn verhaal interessant, deel hem dan misschien kunnen wij het taboe opheffen zodat er meer kinderen worden geholpen.

Groetjes Angelique

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.