food

Tuinieren kan ook zonder tuin.

Voor je raam of gewoon op je balkon kun je tuinieren.

heb je echt geen tuin, of zijn je 20 stoeptegels al vol door fietsen en vuilnisbak? Of heb je wel een tuintje, maar is daar altijd schaduw geen nood en zijn manieren om toch te tuinieren. Als je  maar rekening houdt met de basis principe voor gezonde planten groei, dan kun je overal plantjes kweken. Want je kan namelijk ook gewoon op je venter bank kweken of op je dakterras, of zelfs onder die ene stoeptegel.

Afbeeldingsresultaat voor stadstuinieren

Toegeven in de volle grond is het eenvoudigst.

Want in gezonde aarde kun je namelijk alles kweken, als maar de voeding en structuur aanwezig zijn. Ook de temperatuur blijft automatisch in orde, omdat rond  de grond minder snel opwarmt.

Met liefde aandacht en verzorging kom je al een eind, met mijn basisvoorwaarden voor een goede moestuin kun je er nog meer uit halen.

1 Vruchtbaar aarde maken.

Voldoende stevig aarde vruchtbaar compost en mest, en water je eigen compost maken. Doe dit gewoon in een emmer met een deksel, en doe dit laag op laag. Maal op zijn tijd even om ,om het wat meer lucht te geven. Heb je al wat oude grond, verrijk het dan  met voeding en kokosvezels.

2 Voldoende vocht.

Planten wortels horen thuis in een donkere, koele vochtige omgeving.Aarde in potten, bakken, zakken en kuipen kan snel uitdrogen. Zeker als de zon op staat, uitdrogen is gewoon niet goed maar ook wordt de aarde dan teveel te warm.

3 Licht ,lucht en ruimte.

Bladeren hebben voldoende licht nodig om te groeien, wortels hebben ruimte nodig om voldoende vocht en voeding op te nemen. Wanneer je meerdere gewassen op de zelfde plek wilt telen kies dan zo dat de diepen oppervlakkig wortelt. Is door de planten te leiden met stokken of draad, dan kun je de richting van de groei wat sturen.

Tip Om eenvoudig te beginnen, is het beste om eenvoudige gewassen te kiezen. Als je nog niet genoeg weet over moestuinieren.

Welke groenten eet je graag.

Lus je wel alles.

Kies gewassen die passen in beperkte ruimte. Zoals doperwten, stoksperziebonen, Rucola of snijbiet en pluk sla.

Meer interessant tips voor een moestuin www.makkelijkemoestuin.nl 

En meer groen in de straat of in je eigen tuin kijk dan zeker hier. http://www.operatiesteenbreek.nl 

Tag: @OpSteenbreek 

Groetjes Angelique

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge