Geen categorie

Ben jij een helderziende.

Heb jij een zesde zintuig omdeze helderzienheid verder te ontwikkelen, en weet jij niet hoe je deze gave verder kan ontwikkelen. In deze blog ga ik in op deze vragen. Hoe je op een doeltreffende manier je spirituele gave kan ontwikkelen en hoe je gebruik leert maken van je ieigen ntuïtie. Het ontwikkelen van medamieke gave verloopt bij iedereen anders. Zo is de ene heel ontvankelijk voor emoties en gevoelens van anderen, terwijl de andere beelden ziet, energieën aanvoelt, gevoelig is voor geluiden of geuren of zelfs helderziend is.

Leer dan om de áardse gedachten uit te schakelen.

Het draait allemaal om prikkels die je kunt waarnemen en/of aanvoelen.
Beelden die je ziet en die je achteraf met woorden kunt beschrijven, dingen horen die je achteraf kunt vertalen in een specifieke emotie. bepaalde geuren ruiken en ontwaren, voorspellende dromen hebben, met dieren kunnen communiceren.

Het mediumschap is gebaseerd op intuïtie, hooggevoeligheid en spirituele ontwikkeling.

Om toegang te hebben tot je intuïtie en als medium te kunnen fungeren, is het heel erg belangrijk dat je in staat bent om rationele gedachtestromen uit te schakelen.Je moet als het ware je AARDSE overtuigingen loslaten (het mediamieke komt immers vanuit een hogere dimensie). 

Dat laatste is niet iets dat je van vandaag op morgen kunt bewerkstelligen.
De ervaring leert, dat het een parcours is van lange adem en dan nog stopt het niet, want elk medium leert elke dag nog nieuwe dingen bij en doet elke dag nog ervaring op.

Sommigen hebben wat ondersteuning nodig en richten zich bijvoorbeeld tot een spirituele begeleider.
Anderen hebben geen enkele hulp van doen en kunnen al snel inzoomen op andermans energie, om er zo op een autonome manier mee aan de slag te gaan.

Zoek, ontdek en hoor.

Je moet ergens beginnen en het feit dat je je bewust bent van je aanleg voor het mediumschap is al een stap in de goede richting. Je zult opzoekingswerk verrichten, beurzen bezoeken, allerlei spirituele spullen aanschaffen, om te eigen nog meer te kunnen ontwikkelen.Het maakt deel uit van het ‘instrumentarium’ waarmee jij je eigen en unieke spirituele poort opent.

Jij heb twijfels en wat nu.

Onzekerheid en twijfel slaat ons al vlug uit het lood en dan stel je je wel eens de vraag: “Klopt het wel wat ik voel? Is het mijn eigen energie die ik voel of die van iemand anders? Ben ik niet even aan het doordraaien?”.

Iedere ervaring verloopt anders, elk van ons heeft zijn/haar specifieke intuïtie en vooral iedere persoon is anders. Jouw weg er naar toe is altijd anders dan mijn weg ernaartoe.

Kan iedereen zijn mediamieke gaven ontwikkelen?

Natuurlijk kan dat, iedereeen kan zijn gave ontwikkelen voor die ander zal het altijd anders uitpakken dan voor een ander. Omdat niet iedereen het zelfde is geboren met een gave.

Ben ik spiritueel? Kan ik ook het kaartleggen onder de knie krijgen? Slaag ik erin mezelf te ontpoppen tot een spiritueel raadgever?
Het antwoord hierop is duidelijk JA! Iedereen kan het mediumschap ontwikkelen, iedereen kan met de kaarten overweg, iedereen is in staat om te mediteren.

Het is een kwestie van geduld, onvoorwaardelijke aanvaarding en vanuit een ander perspectief leren kijken naar de spirituele wereld.
Het is een vaardigheid die je doorheen de jaren kunt aanscherpen. Dikwijls horen we dat er oude zielen bestaan, die een beter contact met de spiritule wereld beter begrijpen. Mensen met een bijna doodervaring en zelde hier over durft te praten omdat ze voor gek worden verklaart wat helemaal niet terecht is.Hoogsensetieve personen [HSP] zullen makkelijker energieeen en prikkels absorberen, en de onderbewuste drang naar boven zult nemen. maar vooral jezelf in twijfel trekken kan ik dat wel.

Vergeet niet dat het een langzaam proces is en dat eenieder zijn of haar eigen groeiritme heeft. Er is geen verkeerde manier van groeien. Elk persoon groeit op zijn/haar manier en dat is goed zo.

Laat de controle los.

Durf te zeggen wat je voelt. Kom er openlijk voor uit. Tot op vandaag staan heel veel mensen nog bijzonder sceptisch tegenover het spirituele. Maar waarom eigenlijk? In de eerste plaats omdat spiritualiteit geen wetenschap is en ten tweede omdat alles wat zich buiten onze vijf zintuigen afspeelt al snel geassocieerd wordt met bijgeloof, fantasie of niet goed bij je hoofd zijn.Deze houding brengt de mediamieke mens telkens weer aan het twijfelen, en uit balans. Als reactie hierop trekken de meeste hun terug en willen er niks mee te maken hebben, deze face heb ik ook gehad. Nu als ik er zo naar kijkt, heb ik deze face eigenlijk weg gestopt omdat andere mensen van mijn verwachten dat ik normaal reageer. Ik heb vaak getwijfeld is het wat ik voel echt van mij of is het van iemand anders, klopt het wel wat ik voel en hoe kan ik hier iemand anders mee helpen. Ik ga er vast van uit als je deze post leest dat jij ook deze vragen heb, ik zal zeggen ga je gave meer ontwikkelen heb schijt wat andere tegen je zeggen. Jij bent hier om andere mensen te helpen en je eigen talenten hier te ontdekken op deze planeet.

Mediumschap is GEEN weterschap.

Mediumschap is GEEN wetenschap. Het is een gevoel, een ervaring, een bijzonder soort weten die in geen enkel boek beschreven staat. Elke boek hierover wordt altijd beschreven vanuit de ervaring van mediums zelf.Hij/of zij geef dan de tips die zij gaande weg hebben ervaren om zo jouw te helpen om hier mee om te gaan.

Grote diversiteit.

Wij zijn allemaal mensen en zoals mensen die verschillend zijn van elkaar, zo zijn spirituele mensen ook verschillend van elkaar. Iedereen heeft zijn/haar manier van werken. De een geeft de voorkeur aan de kaarten of pendel en weer iemand anders vindt het net prettiger om iemands handen vast te houden om zo de energie te kunnen ‘voelen’.

En zoals ik hierboven schreef, bestaat er geen verkeerde manier.
Elke benadering is oké zolang het voor jou goed en prettig aanvoelt. 

Even een terugkoppeling naar mij mezelf. Als ik even terug kijkt naar mijn eigen jeugd, ben ik pas gaan groeien toen ik 12 jaar was, toen voelde ik presies aan wat andere voelde en hier niks mee kon doen. Spontaan kocht ik kaarten omdaar mee te gaan expermiteren, wat kan ik daar mee. In het begin wat het nogal overweldigd en vroeg ik mij voordurend af of wel goed bezig was of het wat wel wat voor mij was.

Tot ik uiteindelijk de kaarten gewoon ben gaan leggen, en er eigen interpretatie aan gaf. Ondanks het feit dat mijn omgeven me als een vreemd bestempelde, ben ik steeds op dat klein stemmentje blijven vertrouwen. Ben ik een medium? Een paragnost of noem ik mijn eigen een heldervoelend psychic medium. overigens bezitten alle mensen die met kaarten bezig zijn, een sterke intuitie en ik ben ik ervan vertuigd dat alle kaartleggers op de ene andere manier meduim zijn.

Het juiste pad bewandelen

spiritueel pad

Welk pad je uiteindelijk eindelijk bewandelt, is afhankelijk van je persoonlijke interesses. Het mediumschap kan je ook opdelen, al naargelang de richting waarin je je wilt ontplooien.Zo is er kaartleggen, astrologie,parapsychologie,zandlezen,handlezen,nummerlogie,psychometrie. kort samengevat, valt alles buiten onze vijf zintuigen onder de noemer parasychologie. Het zijn de fenomenen die niet te verklaren kunnen worden van de weterschappelijk onderzoek.


We hebben allemaal wel eens iets bijzonders meegemaakt dat we niet kunnen verklaren.
Zij die een goed ontwikkeld zesde zintuig bezitten, kunnen er een benaming aan geven en zeggen: ik had een voorspellende droom, ik heb aangevoeld dat ging gebeuren wat gebeurd is. En vaak staan we er niet bij stil dat dit ook een vorm van spiritualiteit is en vanuit ons begrip noemen we dat dan ‘toeval’. Ik zelf geloof niet in toeval en ik ben ervan overtuigd dat alles met een bepaalde reden gebeurt.

Tips die jou kunnen helpen.

  • Neem jezelf onder de loep, voel je wat je eigenlijk voelt.
  • Ga bij jezelf na waar je werkelijke interesses liggen, in kaartleggen of andere gave die jij heb ontwikkeld.
  • Lees een spiritueel boek en zie of je je daarin kan vinden.
  • Bezoek eens een spirituele beurs.
  • Kies je eigen weg en laat je niet tegenhouden daar rationele overtuigingen.
  • Stel je open en leg contacten met mensen in de spirituele wereld.
  • Schrijf je eens in voor een workshop (kaartleggen, pendelen, numerologie, astrologie)
  • Pas de wet van de aantrekkingskracht toe.
  • Herhaal elke dag tegen jezelf: “IK KAN HET EN IK BEN HET WAARD”
  • Observeer, kijk om je heen en zeg welk gevoel je oppikt bij een bepaalde situatie

Succes met het ontwikkelen van je mediamieke gaven!

#meduimschap #Helderziende #helderhoren

Gr Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.