reizen

Duurzaam leven in 6 stappen

Hoe kan jij duurzaam leven in 6 stappen, zodat de planten, mensen en dieren er niet onder leiden.

Samen hebben meer impact om groener en duurzamer te leven. Maar dan moet je deze kracht wel goed in zetten, om deze daadwerkelijk te gebruiken. Goedkoop wil niet altijd zeggen, dat het echt weinig heb gekost. Maar dat iemand anders, dan jij die prijs voor betaalt heb. Elke keer dat jij iets koopt zeg jij tegen de maker, hier is mijn geld. Om daar mee door te gaan, het betekend ook dat het is gemaakt, onder goede werkomstandigheden. Waar voor niemand wordt uitgebuit, en zo min mogelijk schade veroorzaak is. Duurzaamheid gaat over het goede doen in het algemeen: Dus vriendelijk zijn tegen je oude buurvrouw, niemand buiten sluiten, alles beter en mooier maken in de wereld. Het leven wordt namelijk veel leuker, als je de leidraad blijft volgen.

1 Ga voor goed , dan in plaats van veel.

Dat geld voor voeding, kleding en verzorgingsproducten. Maar het gaat over genieten, van goede spullen die je bewust heb gekocht. Waar je misschien zelfs voor heb gespaard en waar je vaak veel meer plezier aan beleeft. Kleding is een voorbeeldt, waar sommige uit de stad komen met 7 tassen voor kleding. Spot goedkoop waar de truitjes voor 3 euro de winkel uit vliegen, dan moet je eigen is afvragen wie heb hier de prijs voor betaalt.

2 Goedkoop bestaat helaas niet.

Een blouse voor 9 euro, en hand gevlochten mand voor 2,95 zodra je denkt: dit is te mooi om waar te zijn dan is dat ook zo. Het wil niet zeggen als iets spotgoedkoop is , ook daadwerkelijk goedkoop is. Neem nu die vrouw in Bangladesh die voor 11 euro er maand lange dagen achter de naaimachine zit, in slechte omstandigheden werkt. Hoe duurzaam is dan je blouse, zal jij hem dan nog dragen.

 

3 Minder is altijd meer.

Jouw favoriete dagcreme, nachtcreme, en je douch gel. Allemaal leuk een aardig maar wat doet het plastic voor het mileu. Daarom is het altijd beter om minder te douchen, je huid reinigingen met kokosolie en zelfgemaakte crèmes te maken. Beter voor je de mileu en beter voor je portemonnee.Les is ook more voor voeding, een pak melk met houdbaar datum voor 4 dagen is geld vergooit geld. Maar als je melk koopt voor 2 dagen dan is het weer waar voor je geld, en voor de boeren. En wil je helemaal een goede daad verrichten, eet dan geen vlees. Vlees belast het mileu meer dan het andere wat je allemaal eet. Onze vleesconsumptie is een belangrijk veroorzaker van klimaatverandering, en van het water dat voor het produceren van 1 kilo vlees wordt gebruikt. Kun je een klein jaar douchen, ook hier geldt dat wellicht denkt dat je er niet op vooruitgaat niks is minder waar.

animal, carpet, cat

4 Laat het perfecte niet in de weg staan voor het goede.

Moeten we alles nog bezitten? Er zijn genoeg spullen in de wereld en de meeste liggen weg te stoffen in je garage. Het zelfde geldt voor de auto’s er staan in onze land al zo 8 miljoen exemplaren 23 uur per dag stil. Bezit delen staat voor het goede leven, het brengt je namelijk in contact met andere mensen. Ja het kost tijd, maar weet je wel hoeveel tijd het kost om met je hogedrukspuit in de weer te gaan. Delen is vertrouwen, en delen is meer duurzamer dan je het zal kopen. Wil je spullen te leen doen doe het dan via www.peerby.nl en wil je auto delen dan doet je dat via www.snapcar.nl  www.Myweels.nl 

5 Samen is altijd veel fijner.

De wil om alles 100 procent duurzaamheid na te streven, is meestal zonden van je tijd. Denkbaar daarom altijd na over wat bij je past. Je kunt altijd duurzamer worden betreft je kleding, je huis en je gezicht verzorgingsproducten. Of meer na gaan denken hoe jij de rest van je eigen leven in wilt delen.

6 Wees slim en vooral stijlvol.

Duurzaam leven staat voor mij, geen vlees eten. Geen verzorgingsproducten gebruiken die het mileu belasten en de dieren. Mijn eigen groenten verbouwen in mijn tuin, regenton gebruiken en regenwater slim gebruiken voor verschillende doel einde. Kleiring kopen in een kringloop, geen nieuwe spullen kopen , en vooral fietsen en veel lopen. Ik maak mijn producten zelf , en als ik ziek wordt dan is de natuur altijd dicht bij, daar is mijn apotheek.

Zie je fouten in mijn pagina, dat kan kloppen ik ben dyslectisch.

Groetjes Angelique Gouweleeuw

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.