online

Gastbloggen waarom zal je dat doen

Ben jij zo druk aan het bloggen, maar levert het niks op?

Dan plaats jij je blogknipsels op de verkeerde plek, zoals op linkedin of facebook. Maar het mooie is toch je eigen website , om grote publiek te krijgen die het waarderen wat jij schrijft.
Meestal werkt dat maar ook weer niet, omdat er ook mensen tussen heb zitten die graag hun ongezoute commentaar achter laten wat nergens op slaan.

Maar  waar begin je nu als je geen groot publiek heb?

Nou vooruit dan, misschien lees je partner of je moeder je blog. Omdat zij natuurlijk van je houden, maar de rest van de wereld weet niet dat jij bestaat. Blogje  op je eigen kanaal is een lange termijn strategie.
Op den duur levert bloggen bezoekers op je website op, maar die traffic krijg je pas meer als je al  een tijdje aan het bloggen.

Afbeeldingsresultaat voor gastbloggen

Maar hoe krijg je direct van de start , bezoekers op je website.

Een van de mogelijkheden is om een artikel te schrijven voor de site, van iemand anders. Gastbloggen noem ik dat. Zo’n gastblog schrijf je speciaal voor een andere site, met als enige doel via die andere site verkeer naar je eigen website te lokken.

Dat werkt alleen als je een drukbezochte site uitzoekt. En met druk bedoel ik blogs met enkele duizenden bezoekers per dag. Voor elk vakgebied bestaan er drukbezochte blogs. Voor zakelijk nieuws is dat bijvoorbeeld,  https://www.deondernemer.nl .Maar voor elk onderwerp zijn er grote blogs te vinden. En die blogs zitten te springen om nieuwe artikelen en gastbloggers. Want goede artikelen schrijven is een tijdrovend karwei toch?

Gastbloggen hoe doe je dat toch, zie schema hier onder.

  • Ga allereerst op zoek naar blogs, of online magazines die artikelen publiceren die jouw doelgroep past. Er bestaan namelijk zoveel ik weet geen lijsten met alle blogs in Nederland. Maar googelen is mijn beste vriend als ik wat wil vinden.
  • Voordat je gaat gastbloggen is het slim om te kijken, naar de bezoekersaantallen. Als  een site zelfs of nauwelijks verkeer krijgt, heeft gastbloggen weinig effect.
  • Bekijk het soort artikelen dat er op de site staat, en verzin drie mogelijke onderwerpen voor een artikel. Waarin jij je expertise kan laten zien.
  • Je hoeft nog niet meteen een heel artikel te schrijven, verzin eerst bij elk onderwerp een pakkende kop.
  • Tot slot stuur je een mail naar degene die verantwoordelijk is voor het bloggen, leg uit waarom jij een goed en interessant artikel voor de doelgroep kunt schrijven. En geef de titels door die je hebt verzonnen. Vraag ook of je over een anderonderwerp mag schrijven als  een vaste gastblogger. Noem ook even dat je het artikel uiteraard op je eigen socialmediakanalen, en via je nieuwsbrief zult promoten.

Groetjes Angelique

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge