Eigenbaas

Privé en zakelijk gescheiden houden

Privé en zakelijk gescheiden houden, is haast niet mogelijk.

En zeker als je op Facebook zit, daar lopen de zaken vaak door mekaar. Wat niet goed voor de business is  en privé. De kunst is om deze zaken gescheiden te houden.  Dat doe je apart in te loggen op elke pagina, en niet je zakelijk pagina te koppelen aan je privé pagina.  Dan loop het door mekaar, en dat wil jij natuurlijk niet.

Afbeeldingsresultaat voor prive en zakelijk

Neem nu de medium Twitter, die moet je echt onderhouden, anders heb je er niks aan. LinkedIn daartegen ook als je online een cv heb staan, moet je hem ook gebruiken. Het is natuurlijk helemaal niet nodig om er dagelijks gebruik van te maken toch, je mist toch niks. Het zelfde is voor pinterest hoef je ook niet perse heel actief te gebruiken. Als je paar mooie boards heb gemaakt dan kun je het laten liggen. Het trekt toch wel bezoekers.

Een Twitter account gebruiken niet zoveel mensen dat is jammer en een gemiste kans op die werkgever. Twitter heeft net als Facebook een tijdlijn, waarop je de tweets van mensen die je volgt ziet. Op Twitter is elke account gelijk, er is dus geen verschil tussen zakelijk of privé.

Op Twitter maak je wel eens gebruik van de hastag =# Die moet je niet teveel gebruiken is niet cool. Tenzij je het ergens voor gebruik wat belangrijk is dan. Omdat ze dan komen in de topic waar mensen zoeken of ze voegen je toe aan lijsten. Net als de hastag werk het net anders om met  @ Om iemand te vinden. Daarom is het belangrijk om je privé beter af te schermen zodat het niet door mekaar loopt.

Hou jij je privé en zakelijk gescheiden, of loopt alles door mekaar?

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.