Geen categorie,  kinderen,  online

Bouwstenen van succesvol leven

Hoi allemaal

Bouwstenen van succesvol leven, de definitie van sociale vaardigheden het is simpelweg goed met je medemens kunnen omgaan. Mag die smartphone even weg? We worden er niet socialer op. Dankzij de smartphone zijn de mogelijkheden tot online contact eindeloos. Fantastisch natuurlijk, maar jongere blijken steeds minder sociale vaardigheden in huis te hebben. En terwijl kunnen luisteren en je leven in de andere belangrijke elementen zijn, om gelukkig te worden in het echte leven. Niet alleen scholieren en volwassen mensen hebben moeite om contact met iemand anders te opbouwen , omdat ze niet meer weten wat nu belangrijker is in het leven. Dan behalve de smartphone elke pauze met hun mobiel bezig te zijn, de contacten tussen de scholieren zijn ver te zoeken. Maar als je om je heen kijkt kunnen de volwassen mensen er ook wat van, constant op die smartphone , er is veel meer dan dat je mist echt niks hoor als je 10 min. Er niet op het gezeten het inlevingsvermogen en de interesse in mekaar is ver te zoeken. Je kan vaardigheden in vier categorieën in delen, contact maken, feedback kunnen geven, feedback te kunnen ontvangen, en voor je zelf opkomen. Om het bezit van een groot instrumenten waarmee je makkelijk door het leven kunt gaan. Als je je goed bij anderen kunt aan sluiten, zit je zelf ook lekkerder in je vel. Hoe meer je sociaal vaardigheden heb hoe groter de kans op  meer geluk, leraren zien dat het inlevingsvermogen van leerlingen en de interesse in elkaar afnemen. Omdat ze alleen maar bezig zijn op sociaal media, het is niet erg als je er 1 uurtje er op zit maar niet de hele dag door. Jongere kunnen alleen maar binnen hangen of op straat ze doen geen andere zaken meer, andere mensen lastig vallen het lijk wel dat ze niet meer weten hoe je met elkaar om moet gaan.

Bouwstenen van succesvol leven

Ballonnen, Rechthoek, Communicatie, Groep, Persoonlijke

 

 

Bron foto https://pixabay.com/nl/users/geralt-9301

Alleen al de aanblik van een telefoon op de tafel maakt, dat we ons minder verbonden voelen met elkaar. We had talk enough but no conversation, de omgangsvormen aan de bovenkant van de samenleving gekopieerd door de lageren.Tegenwoordig verspreiden omgangsnormen zich via de publieke ruimte, en via media als televisie en internet. Zaken als ordinair taalgebruik, rondlopen in onsmakelijk kleren. Afval op straat gooien en andere voorbeelden van ongegeneerd gedrag, zijn alom aanwezig dat, is jammer want slecht voorbeeld doet slecht volgen. Hoe meer jongere en volwassen zien op het internet hoe meer foute gedrag, je zal zien iedereen doet mee. Niemand kan meer zonder die smartphone, kun dan niemand dan nog een normaal gesprek aan gaan met elkaar . Ze zijn echt chagrijnig als je wat zal vragen of ze worden boos omdat je ze stoort, HALLO wakker worden doe die telefoon is even weg ik ben er ook nog.

Bouwstenen van succesvol leven.

Telefoon, Cel, Smartphone, Sms, Persoon, Technologie

Omgangsvormen voor het digitale verkeer.

1 Niet ruzie maken via de mail, dat heet flamen.

2 Twee keer nadenken als je iets op Facebook plaats, je weet nooit wie mee kijkt.

3 Niet bellen tijdens het af rekenen.

4 Niet te hard praten in het openbare ruimtes.

5 In gezelschap de telefoon op trillen zetten

6 Zodat het geluid van een binnen komende whap up berichtje of van LinkedIn niet  hoort.

Niks is zo onbeschofter als je in gesprek bent en je kijkt op je tel, dan heb ik de nijging om die tel uit de raam te gooien. Ik zie het vaak als iemand met een ander in gesprek zit, die ander  zijn berichtjes lopen te bekijken. Hoe onbeschoft is dat dan heb jij gewoon geen manieren, en het is helemaal raar als je vriendin. Een berichtje stuurt wat voor smaakje je wilt in je koffie, omdat je lui bent om te lopen.

Groetjes Angelique

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.