Geen categorie,  online,  Werk Tips

Succesvol solliciteren doe je zo

Hoi allemaal

Succesvol solliciteren doe je zo , de economie trek weer aan dus dit is de moment om te solliciteren. Maar wat word anno 2016 van werkzoekenden verwacht? Alles over een goede presentatie, de perfecte brief en het gebruik maken van sociaal media. Is die baan echt zo leuk, je heb een leuke vacature gevonden de computer staat al aan. Om de perfecte brief te maken, maar is deze vacature dan echt zo perfect. Het is belangrijk dat je eerst onderzoek doet naar het bedrijf, mensen denken snel die baan is voor mijn. Als ze verder zullen kijken zouden ze soms zien dat de functie, of de organisatie lang niet zo leuk is. Maar hoe onderzoek je nu of een functie bij je past,begin eens te Google naar het bedrijf. Of vul  bij LinkedIn in de zoekbalk de bedrijfsnaam in om te zien wie daar werken, lopen ze daar strak in pak of zien de mensen er vlot uit. Er is al veel af te lezen uit de samenvattingen van de medewerkers op LinkedIn, over de bedrijfscultuur. Kijk ook of het bedrijf een Facebook pagina heeft, wat zeggende medewerkers daar over. Als dat je allemaal aanspreekt kun je brief daarop af stemmen, dan is het nu tijd om in je pen te klimmen. Zorg voor je solliciteert dat je LinkedIn profiel op orde is, dat is het eerste wat een protentiele werkgever naar kijkt. Ongetwijfeld zoek hij er naar elke werkgever gaat eerst Google wat jij allemaal schrijft. Geloof me maar soms zet je r iets erg stom op het internet dat je denk, was dat wel zo verstandig als je opzoek bent naar een andere baan. Neem de nu de vakantie foto’s die je zet op Facebook iedereen kijk daar na, als je half bezopen opstaat is dat geen goede binnenkomer. Daarom zeg ik maar pas op wat je op je sociaal media zet, iedereen kijkt mee, ook als je racistisch  uit laat een werkgever zit daar echt niet op te wachten.

Succesvol solliciteren doe je zo.

Op Zoek Naar Een Baan, Het Werk, Silhouetten, Man

Bron foto https://pixabay.com/nl/users/geralt-9301

Een goede LinkedIn profiel is echt onmisbaar, en welke eisen horen deze te voldoen.

 1. Zijn je foto’s van goede kwaliteit, lach niet met een brede smile maar ingetogen.
 1. Zorg er voor dat hij openbaar is, anders kan je niet gevonden worden.

 2. Zorg er ook voor dat ander zien ,dat je hun profiel hebben bekeken.

 3. Zo heb je op afstand al contact gelegd met het betreffende bedrijf.

 4. Ook het kopje naast je profiel foto is heel belangrijk zet daar niet, opzoek naar een nieuwe uitdaging. Maar wees specifiek organisatietalent opzoek naar nieuwe baan als secretaresse.

Succesvol solliciteren doe je zo.

Zodat iedereen ziet waar jij naar opzoek bent, daarnaast moet je cv wel kloppen. Noteer met name bij de twee recente functies zo uit gebreid mogelijk wat voor functie je heb bekleed, wat waren je verantwoordelijkheden. maar vermijd de clichés iedereen noemt zich maar een teamplayer, maar geef liever kwalificaties als hardverwerkend en accuraat.

Succesvol solliciteren doe je zo.

Zakenman, Impressum, Informatie, Verlof, Marker, Tekst

Bron foto https://pixabay.com/nl/users/geralt-9301

De ideale foto is neutraal, dus zonder brede glimlach en niet extreem serieus.

De ideale brief voordoet aan het volgende.

1 . Maak in de brief dadelijk een link naar de vacature en vertel daar in dat jij de juiste kandidaat bent.

 1. Kijk naar de schrijftaal van het bedrijf, hoe hebben zij het liefst hoe jij het schrijft.

 2. Maak duidelijk wat heb jij te bieden bedrijven zoeken een oplossing, voor hun vacaturen.

 3. Laat altijd zien in je brief dat jij enthousiast bent, in een formele brief maak je gebruik van de volgende zin. Met interesse las ik en minder formeel met Enthousiasme las ik.

 4. Pas je brief aan per sollicitatie, ieder bedrijf is weer anders dan het andere bedrijf.

 5. Zoek altijd uit aan wie je de brief stuurt, en niet Geachte meneer of mevr is erg onpersoonlijk.

 6. Zorg voor de juiste spelling het staat heel slordig als je de foute naam bij zet, zoek het op in LinkedIn hij of zij kan dan zien wie er op zijn profiel heb gekeken.

8.En wat je beter niet kunt doen? Het is een open deur maar zo belangrijk: voorkom spelfouten en lieg niet. Eerlijkheid is altijd de beste optie, zo val niet door de  mand als ze je gaan Google.

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge