Eigen liefde,  kinderen,  Lifecoaching

Open jouw Hart

Maak niet uit waar je vandaan komt, en het maak ook niet uit waar je leeft.

Het maakt ook niet uit van wie je houdt, maakt niet uit wat voor kleur ogen je heeft. Of welke huidskleur iemand heeft, en welke verschillen er zijn we hebben allemaal dezelfde hartritme dus open je hart.

Volledig openstaan voor anderen betekent verder kijken dan de verschillen in afkomst. Uiterlijkheden en denkbeelden, het gaat er juist omdat we allemaal in deze diversiteit omarmen en er kracht uit putten. En de schoonheid ervan vieren die iedereen mee zich draagt.

boy, child, clouds

Stel je eens voor: een wereld waarin verschillende ideeën, culturen en waarden  alleen worden geaccepteerd maar ook word gevierd. Ik geloof volledig in de kracht die schuilt in ieder van ons om deze diversiteit te omarmen. Want hoe dan ook onze samenleving heb alleen maar verschillende kleuren met slimme mensen er in. Samen zijn wij heel erg sterk samen kunnen wij de wereld aan.

Denk aan onze jonge kinderen hoe zij zich gedragen, als iemand voor het eerst ontmoeten. Ze zijn misschien eerst een beetje verlegen en nieuwsgierig maar oordelen nooit. In hun korte tijd op aarde hebben ze nog niet de veroordelen ontwikkeld die ons als volwassen vaak beperken.

Vier onze verschillende meningen.

Als mensen presenteren we onszelf op een uitlopende manier aan de wereld: door intelligentie, leeftijd, vaardigheden, taal , afkomst, principes, waarden, filosofie, geslacht en religie. Dit alles helpt ons om door het leven te navigeren de wereld te begrijpen en te definiëren. Maar wie zijn wij nu eigenlijk echt? Als wij allemaal iedereen buitensluiten wie ben je dan.

Helpt het ons om te bepalen tot welke groepen wij behoren. Van nature voelen we ons aangetrokken tot mensen die op ons lijken. Denk maar eens aan onze vriendschappen, vaak zijn er verschillende meningen en gedragingen ras of waarden. Helpt het ons als we allemaal in de zelfde kringetje zullen lopen, als we niet verder zullen kijken.

Showing compassion.

De eerste stap die je zou kunnen zetten is , om je hart open te zetten voor een ander. Zie de mogelijkheden en verschillen en accepteert de mooie diversiteit die er zijn op aarde. Want diversiteit is wat ons nieuwsgierig maakt en ons stimuleert om van elkaar te leren. Van vriendelijkheid en begrip, geduld kan je veel bijdragen in deze wereld. Compassie het herkennen en interesse tonen in een ander zorgt ervoor dat iemand anders word gehoort en geholpen met de pijn die zij mee dragen.

1 Wees vriendelijk. Het klinkt simpel maar een beetje vriendelijkheid kan een groots impact hebben op een ander.

2 Toon medeleven. Iedereen heeft eens zo dag dat het tegen zit. Probeer een ander dan ook eens te begrijpen en niet onderbreken als zij aan het woord zijn.

3 Wees attent .Leg je telefoon weg als je met iemand in gesprek bent. En probeer een ander niet te onderbreken als ze aan het woordt zijn, en laat vooral zeker merken dat je voor een ander bent.

4 Oordeel niet. Oordelen is zo makkelijk en zeker als we het over een ander hebben. Wat levert het jou nu op als je een ander zal vooroordelen niks toch?

5 maakt echt contact. Laat dierbare en collegas zien dat je ze waardeert. Stuur een kort berichtje om te vragen of je ze ergens mee kan helpen.

6 Laat los. Het leven is te kort om ons druk te maken over zaken die er niet toe doen. Je kan wel wrok koesteren naar mensen die je pijn hebben gedaan maar wat helpt het jou niks eigenlijk. Alleen maar boosheid, en geen gezelligheid.

Vind je dit artikel interessant laat dan een reactie achter.

Groetjes Angelique

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.