Geen categorie

Sociaal bezig zijn doe je met Nudge

Wie sociaal bezig wilt zijn kan ze ook eens aansluiten bij Nudge.

Wat is nu Nudge, het is een platform met verschillende sociaal maatschappelijk projecten. Waar iedereen zich gratis kan bij aansluiten, hoe meer mensen zich aansluiten hoe socialer iedereen wordt. De wereld om ons eens veranderd, op grote voet, die ook gepaard gaan met grote veranderingen. Dit besef dringt steeds meer door bij mensen en dit zorgt ervoor dat mensen er iets aan willen bijdragen om het beter te maken. Vaak lijken die initiatieven groot of klein erg op mekaar .Maar mensen weten eigenlijk niet dat dit ook dichtbij kan zijn, bij hun in de buurt. Nudge wil dat mensen en organisaties elkaar kunnen vinden. Om zo samen  te kunnen werken aan een betere wereld.

Afbeeldingsresultaat voor nudge

De missie van Nudge is? Om  blijvende gedragsveranderingen realiseren bij individuen en organisaties op het gebied van klimaat, energie, milieu en sociale duurzaamheid. Dan doen ze door bedrijven, bij projecten te betrekken en campagnes die op prikkelende wijze ander gedrag stimuleren. Niet alleen bedenken zij de projecten; zij voeren ze dan ook uit. zij geloven dat elke duurzame verandering telt, en dat veel kleine duwtjes uiteindelijk tot grote sprongen voorwaarts leiden. Inmiddels hebben zij op deze wijze meer dan 55.000 individuele en 300 zakelijke partners aan hun weten te binden. Het gaat Nudge om impact. Daarom komt hun winst volledig ten goede aan het uitbreiden, en versterken van hun activiteiten. Want hun groei is ook groei richting de best denkbare wereld voor iedereen.

Afbeeldingsresultaat voor nudge

Nudge is daarom ook een sociaal onderneming.

Dat betekent dat Nudge de  B-Corp gecertificeerd is, zodat ze sociaal maatschappelijk bij kunnen dragen aan duurzaam resultaten. Maar ook voldoen ze aan de normen van  transparantie, en de wijze van verantwoording afleggen. hun winst is gericht op de continuïteit van Nudge en het uitbreiden en verbeteren van hun activiteiten.

Nudgers zijn mensen die zich inzetten om sociaal te ondernemen.

iedereen die zich op hun platform heeft aangemeld, wordt een  nudger. Als nudger speel je een onmisbare rol in het creëren van de impact ,die hun projecten tot een succes maken. Door mee te denken, en te doen kun je veel bijdragen aan het delen van ideeën.

Link https://www.nudge.nl 

Vind je dit artikel interessant laat dan reactie achter.

#sociaalondernemen, #nudge, #nudgers, #mileu #duurzaamheid, #energie.

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.