online

Blogger of WordPress? welke platform

Een platform kiezen om op te bloggen, dat is best moeilijk!

Omdat er best veel platformen zijn, maar we houden vandaag bij 2. Zeker als je net begint met bloggen of wanneer je al wat langer blogt. Er zijn Namelijk veel verschillende soorten platforms en ieder heeft zijn eigen voor- en nadelen. Je wilt natuurlijk meteen de juiste keuze maken, want overstappen is een helse klus. Daarom help ik je vandaag om meteen de juiste keuze te maken!.

Sociale Media, Structuur, Internet, Netwerk, Sociale

 

Met welke plaform blog ik dan.

Zelf blog ik via WordPress.org, een zelf gehoste versie van WordPress.com. Toen ik 3 jaar geleden begon met bloggen deed ik dat via Blog spot van Google  . Echter heb ik hierop maar 2 weken op  geblogt voordat ik  overging naar wordpress com . Ik ben bij  WordPress. com zo 2 jaar gebleven, voor mij was dat erg gemakkelijk. Omdat ik al met wordpress werkte, maar omdat ik toch profecioneler wilden worden ben ik over gestapt op org. Waarom vind ik het ideaal dan heb ik meer regie over mijn eigen blog, en kan ik meer mee doen als ik bij wordpress com was gebleven. Dat neem niet weg dat com erg goed is, omdat alles voor je word geregeld.

Voordat ik ging bloggen, heb ik mezelf wel eerst in gelezen wat is wordpress.

Omdat ik er niet veel over kon vertellen over wordpress heb ik hulp gevraagt aan andere bloggers. Sommigen hebben al jaren ervaring, sommigen zijn overgestapt van platform en/of hosting en anderen die bloggen net pas. Ik wil natuurlijk alle bloggers bedanken voor het helpen om mijn blog een succes te maken, zonder hun hulp wist ik nu niets over bloggen.

Er zijn heel erg veel platforms waarop je kunt bloggen en vandaag stip ik er een aantal aan. Natuurlijk belicht ik de voor- en nadelen van ieder platform. En deel ik de meningen en ervaringen van de bloggers met het platfrom. Wel kan ik al zeggen dat WordPress het meest gebruikte blogplatform is.

WordPress.

Dit is het platform waarmee ik zelf blogt,  Ik ben er erg tevreden over en ik zou iedereen aanraden om hiermee te bloggen. WordPress is een erg gebruiksvriendelijk platform, en bij  blogger miste ik dat. Daarom raad ik  bijzonder twijfel ook WordPress aan. Hetzelfde geldt voor voornamelijk omdat blog spot niet erg ik-ga-voor-inspiratie vriendelijk is. Er werdt bij mij lettelijk mijn hele website content gekopiereed, en daar word je als blogger niet blij van.

De gratis een leuke platform wordpress.

De gratis versie van WordPress is leuk om mee te beginnen maar je kan geen plugins downloaden ,en  geen Google Analytics gebruiken. Dat is toch wel een groot nadeel vind ik zelf ook is je URL erg lang . Het thema moet je namelijk wel aanpassen en dat is veel werk. Als je het kunt missen raad ik aan om direct voor een betaald platform te kiezen. Dan kan je het ook beter bewerken, want op wordpress com mag je namelijk niet zoveel.

Kortom een platform ideaal voor beginnende blogger of de gevorder blogger, ik vind het een geweldig platform. Echter zal ik je eerst aan aanrader om eerst de gratis versie uit te proberen voor dat je de betaalde versie neem.

Links.

www.wordpress.com

www.wordpress.org 

https://www.blogger.com 

Groetjes Angelique

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge