Geen categorie

7 tips voor startende bloggers.

Een blog beginnen en bij houden, met mijn 7 tips voor starende bloggers zal het wel zeker lukken.

De perfecte formule voor een succesvolle blog bestaat niet, je zult zelf de perfecte formule moeten ontwikkelen die bij jou en jouw blog past. Maar er zijn natuurlijk wel een aantal tips, die iedereen kan gebruiken. In dit artikel deel ik daarom mijn tips voor beginnende bloggers en ervarerende bloggers. Heb je al een tijdje een blog? Dan kan ik je toch aanraden om ze voor de zekerheid even te checken!

Bedenk een goede naam voor je website, wat een langere tijd mee kan gaan.

Bloggen is op dit moment helemaal hot, maar wie weet wordt dat over twee jaar wel overgenomen. Door een nieuwe vorm, bedenk dus een naam die een aantal jaren mee kan. En denk daarbij aan veranderingen die kunnen opspelen. Neem bijvoorbeeld geen blognaam met ‘fashion’ er in als je er niet zeker van bent dat fashion altijd je uitgangspunt zal zijn. Stel dat ik over een tijdje iets anders wil met mijn blog, een online magazine maken om maar iets te noemen. Dan zal ik van naam moeten veranderen, en dan moet ik dus ook opnieuw beginnen met het opbouwen van naamsbekendheid.

Afbeeldingsresultaat voor succesvol bloggen

2. Google Analytics! Zo belangrijk voor een blog.

Jetpack en Statcounter zijn heel leuk en vast ook erg handig, maar Google Analytics wordt in de bloggerswereld altijd als uitgangspunt gebruik. Niet alleen voor bedrijven is het handig, maar voor jou als blogger ook. Je kunt er namelijk onder andere mee meten hoeveel mensen je website bekijken, waar zij vandaan komen. En welke artikelen zij het meest bekijken, en hoe lang mensen dan gemiddeld op zo’n pagina blijven. Heel handig, want die informatie kun jij weer gebruiken om je website te verbeteren. Ben je nog niet zo bezig met bedrijven en getalletjes? Dan kan ik je toch aanraden om het alvast te implementeren in je website. Wie weet komt die interesse nog en dan heb je tegen die tijd in ieder geval al genoeg cijfers verzameld om mee aan de slag te gaan toch?

3 Maak een mooie website waar bezoekers graag op blijven.

Als je een website bezoekt is het eerste wat je opvalt natuurlijk, hoe hij er uit ziet en wat de uitstraling er van is. Een heel belangrijk punt om over na te denken dus! Ik raad je aan om je blog te maken op WordPress. Hier zijn namelijk veel mogelijkheden en als je het eenmaal doorhebt werkt dan weetje dat het systeem erg handig is in gebruikt. Wil je het echt professioneel aanpakken zet dan je gratis wordpress over op org. Wees dan slim genoeg om  contact op te nemen  met iemand die er veel verstand van heeft: je neef of broer of een multimedia student bijvoorbeeld. Een echt bureau vraagt namelijk behoorlijk wat geld voor zo’n website. Je kunt later altijd nog investeren in een vernieuwde website.

Afbeeldingsresultaat voor succesvol bloggen

4 Events bezoeken, is zo gratis reclame voor je bedrijf of blog.

Iedere dag 5 pakketjes vol gratis kleding en make-up zouden we natuurlijk allemaal wel willen ontvangen. Veel meiden denken dat alle bloggers iedere dag overladen worden met cadeaus, maar zo werkt het niet. De spullen dienen als aanvulling voor een blog dus er wordt rekening gehouden met welke producten bij welke blogger passen. Het is echt niet zo dat alle bloggers alles krijgen toegestuurd. Een beautyblogger heeft bijvoorbeeld make-up nodig, om over te schrijven. En voor een fashionblogger geldt zal het  fijn als deze veel kleding heeft om te kunnen afwisselen. Stel jezelf dus de vraag of je spullen echt nodig hebt voor het voortbestaan van jouw blog.

5 Ik schrijf zelf bijvoorbeeld veel verhalen over ondernemen ,omdat daar mijn passie ligt.

Daar heb ik geen gratis spullen voor nodig, op het gebied van andere producten  word ik dan weer wel gesponsord. Voor evenementen geldt hetzelfde: vraag jezelf af of het wat toevoegt, Fashionweek is voor mij bijvoorbeeld wel leuk om te bezoeken. Maar de ervaring leert dat mijn lezers dat over het algemeen helemaal niet interessant vinden om te zien. Dan geef ik dat plekje in de zaal liever aan iemand voor wiens lezers het wel belangrijk is. Denk dus voordat je contact opneemt met PR bureaus goed na over wat je precies wil met je blog en wat je nodig gaat hebben. En let er op dat je wel een behoorlijk aantal bezoekers op je blog moet hebben voordat je contact opneemt.

6 Wie fouten maakt leert wat.

Je hoeft echt niet meteen perfecte artikelen en een knaller van een website neer te zetten. Door wat verschillende dingen te doen leer je wat voor jou en je lezers wel en niet werkt. Zo heb ik een keer een review neer gezet voor trnd om een spa artiekel te promoten . Zo eentje waarbij je van de doos af kunt lezen wat je precies moet doen.

7 Waar haal die bloggers hun inspiratie vandaan.

Veel beginnende bloggers zitten met het probleem, dat ze niet zo goed weten waar ze over moeten schrijven. Heel begrijpelijk! Ga vooral niet ‘schrijven om het schrijven’. Als het je niet lukt om iedere dag een idee voor een leuk artikel te bedenken, post dan gewoon niet iedere dag. Je lezers merken het meteen aan je als je ergens niet 100 procent achter staat. Ik heb er zelf nooit echt last van dat ik niet weet waar ik over moet schrijven. Ik blog nu alweer bijna drie jaar dus bij mij zit het gewoon vast in mijn systeem. De ideeën komen vanzelf binnen, ik hoef er niet echt op een plek naar te zoeken. Misschien zou je op Pinterest kunnen kijken? Of kijk gewoon de hele dag goed om je heen. Zie je iets moois wat je inspireert? Of gebeurt er iets grappigs? Schrijf het op! Neem altijd een notitieboek mee. Hoe gek je ideeën ook zijn, er kan altijd nog iets anders leuks uit voortkomen. Inspiratie zoeken op andere blogs daar ben ik zelf niet meer zo fan van. Probeer dingen te bedenken die je nog niet op een andere blog gezien hebt. Dan ben je origineel!.

Als blogger hou je eenmaal van leuke websites, zie links zowel man en vrouw:

beaumonde.nl 

Want er zijn natuurlijk ook nog mannen die bloggen:

man-man.nl

Groetjes Angelique

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.