Geen categorie

Gratis blog beginnen met WordPress com

Blog beginnen met wordpress com, het lijkt moeilijk maar is het niet.

Als jij dit leest, dan zit je te kijken of het misschien…. heel misschien… mogelijk is om een eigen blog te maken. En het antwoord is…… Natuurlijk wil ik een blog op wordpress, ik wil opvallen ik wil schrijven. En vooral ik wil laten zien wat ik in huis heb.

En nu de handleiding om een wordpress site op te zetten.

Ik geloof in ja, en ik weet dat iedereen met de juiste begeleiding een goedwerkende blog kan maken. Ik ga je vandaag hier mee  helpen. Samen bespreken we alles wat er bij het maken van een succesvol blog komt kijken.

Je kan elke denkbare blog of eigenlijk ook website maken,  denk daar bij  aan lifestyle blogs, zakelijke blogs, persoonlijke blogs, food blogs, nieuwsblogs en ga zo maar even door.

Afbeeldingsresultaat voor wordpress themes

Is een blog maken met wordpress, technisch niet moeilijk.

Nee natuurlijk niet, voor je het weet ben jij een pro als je hem onder de knie heb. Natuurlijk elke begin is moeilijk, zelf ik had er moeite mee, maar nu is het een appel eitje.

Nu een dachboard van wordpress com dan.

Dashboard - WordPress

Een bericht schrijven is net het zelfde als gewoon een bericht schrijven op blogger. Je kan er veel mee doen, link toevoegen plaatjes invoegen. Het is plakken en slepen, zo makkelijk is het, zie onder filmpje hoe je een wordpress op zet. Staat in het Nederlands.

Je kan het best rekening houden met een paar  middagen, of wat langer voor dat je het helemaal goed heb staan.Let op: Je kan er geen reclame op maken op com , met org kan het wel.

Zie onder voor de schema, voor de instelling op wordpress.

  1. Ongeveer 10 minuten ben je bezig met het bestellen van een hostingpakket en een domeinnaam, als je zelf hosting gaat doen bij org. Daarna wordt alles goed gezet door de webhost die wij zo gaan kiezen en wordt WordPress automatisch geïnstalleerd. Dit duurt een paar uurtjes.
  2. Daarna ben je 30 minuten bezig met het maken van een paar simpele pagina’s (zoals een ‘over ons’-pagina en een contactpagina), het indelen van het menu en het goedzetten van wat instellingen.
  3. Dan ben je nog eens 20 minuten kwijt met het installeren van wat plugins (een plugin voor een contactformulier, bijvoorbeeld).
  4. Dan ben je  ongeveer 30 minuten bezig met het uitzoeken,  goed design.
  5. Tot slot ben je misschien wel een uurtje of twee bezig met het goedzetten van het design.

Je zou in theorie zelfs stap 4 en 5 kunnen overslaan als je kiest voor digsn  van WordPress, is gratis en heel veel lay-outs echt een aanrader. Als je wordpress zit dan hoef je niet zelf je beveiliging goed te zetten, en bij org moet je alles zelf regelen.

Interessante leuke blogs met zoveel inhoud zowel over blogger als wordpress:

blogaholic.nl 

hetmoederbedrijf.com

Groetjes Angelique

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.