Personal branding,  Werk Tips

Hoe trek je de aandacht van een recruiter

Recruiter  ziet zoveel cv’s voorbij komen dat je al snel over het hoofd wordt gezien.

Maar hoe zorg jij er nu voor dat jij word gemerkt, iedereen doet namelijk al zoveel. Iedereen doet aan video cv, of een mooie powerpoint of mooie layout. Helpt het nu eigen om de eerste indruk te maken, zodat ze jouw niet vergeten. Met mijn tips laat je voortaan een goede indruk achter.

Tip 1 Richt je op de keywords.

Normaal gesproken begin je met een opsomming van de opleidingen  en je werkervaring, dat ziet allemaal nogal hetzelfde uit voor een recruiter. Maar draai nu de volgorde van je cv nu eens om, en begin met het gedeelte  waar jij goed in bent. Is een soort samenvatting van je kwaliteiten, voordat je dat gaat doen. Lees eerst de vacature nog eens goed door, wat word er verwacht  van een nieuwe medewerker. Was is de functieomschrijving en welke woorden komen steeds terug, pik die er dan  uit en gebruik het wat van toepassing is op jou. Dan heeft hij geen behoefte om verder te zoeken, want de recruiter heb jouw al gevonden.

Tip 2 maak goed gebruik van de hoofdkoppen.

Natuurlijk maak je gebruik van koppen zoals werkervaring, opleidingen en andere belangrijke woorden. Daar mag je best wat meer aandacht aan besteden, deze koppen mogen wel uitgebreider en misschien heb je wel meer koppen nodig om alles goed te kunnen benoemen. Doe dat vooral, dat trekt alleen maar de aandacht van de recruiter, die eens een keer wat anders ziet dan steeds dezelfde koppen.

Tip 3 Heb jij bij een bekent bedrijf gewerkt? Breng dat dan naar voren.

Heb je een baan of stage gehad bij een bekend bedrijf in jouw vakgebied? Besteed hier dan iets meer aandacht aan. Maak ze dik gedrukt of in allemaal hoofdletters, zodat ze opvallen. Een recruiter is echt wel nieuwsgierig als hij een bekende naam ziet staan, dan willen ze echt wel weten wat je daar dan hebt gedaan.

Tip 4 Laat vooral je persoonlijkheid niet links liggen.

Een cv hoort eigenlijk alleen over werk te gaan en waarom jij de vacature zou moeten opvullen. Maar daar zijn er vast wel meer cv’s van, laat dan  je persoonlijkheid naar voren komen. Laat dan eens zien wie jij bent, en wat jij te bieden hebt. Denk dan aan jouw  hobby of ben je een echte ‘adrenaline junkie’? Vertel dit vooral, dit kan de recruiter net genoeg prikkelen om nog eens goed naar je cv te kijken.

Afbeeldingsresultaat voor recruiter

Wil je meer interessante nieuws lezen klik dan zeker op het plaatje 

Groetjes Angelique

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.