Beelddenkers denken in oplossingen
Denken in beeld is anders dan denken met letters, want beelddenkers denken met beelden.
Als ze wat uit gelegd krijgen dan moeten ze het om zetten naar beelden om het te begrijpen. Dat is geen dommigheid, dat is een ander manier van denken. Soms zijn ze juist sneller dan mensen die denken in letters, omdat ze al een oplossing hebben en ze zien de verbanden veel sneller. Ik zie dat veel bij mezelf, ik zie de verbanden veel sneller dan iemand die in letters denkt. Natuurlijk in het begin dacht ik altijd ik denk anders, maar ik had nooit het verband gelegd met beelddenken. Mijn zoon, hij kan net als mij beelddenken.
Klik op het plaatje voor meer info
Denken in beelden en letters is niet zo raar.
Natuurlijk is wel eens lastig, maar het heb ook zijn voordelen mensen die denken beelden zijn zo creatief. En zo handig om voor elke probleem een oplossing te bedenken, ik zie bijvoorbeeld overal een oplossing in. En soms kan het voor een ander, lastig zijn omdat beelddenkers sneller denken en sneller doen.
Wat zijn de kernmerken van visueel-ruimtelijke intelligentie.
Kunnen zich goed in de ruimte oriën.
Zien oplossingen voor problemen.
Denken in plaatjes en beelden.
Zijn gevoelig voor kleurenschakeling , kan de kleurlagen van een schilderij zien.
Hebben oog voor details.
Goed in ontwerpen, en schetsen.
Goed in dingen voor zich zien ‘visualiseren.
Wat is nu echt beelddenken.
Beelddenken is denken in beelden en gebeurtenissen, niet in woorden en begrippen. Een beelddenker ziet in één oogopslag het geheel. Alle informatie komt gelijktijdig binnen.
Beelddenken is ruimtelijk denken. Daardoor overziet een beelddenker snel het geheel en kan hij vlot een oplossing bedenken. Het onder woorden brengen van die oplossing is niet alleen lastig, maar het word altijd met niet slim geconnect . Zie onder de media en begrijp dan een stukje wat een beelddenker denkt.
Kortom echt ideaal wat is voor jullie de twee kenmerken herken jullie in de beelddenken of letters denken. Geef een reactie op de bovenstaande.
Link voor beeldendekenkinderen.
http://www.ikleerinbeelden.nl/beelddenken/wat-is-beelddenken
Groetjes Angelique