food

BBQ voor echte mannen.

Hoi allemaal

BBQ voor echte mannen de zomer komt er aan en dan word het weer, BBQ tijd en ja mannen jullie staan graag achter jullie BBQ . Bij het eerste zonnetje word in elke achter tuin de barbecue flink opgestookt, en zeker bij ons want wij als gezin vind het geweldig. Gezellig om onze barbecue met lekker vlees van de vegaslager o lord ik ben in de hemel. En af en toe kijk ik wel eens op YouTube en daar kom je echt heel veel recepten voorbij die wij ook maken. Omdat wij geen vlees eten maar echte mannen wel doe ik vandaag een paar lekkere recepten er bij, die de heren ook kunnen maken voor vrouwlief. Maar mannen het word de hoogste tijd voor jullie om de barbecue aan te steken en  laten deze lekker  roken , doe ik ook de buren weg roken kunnen ze ook genieten van onze lucht gratis en wel. Maar wist je dat  een lekkere  bier kip  ontzettend lekker is,  en deze is niet zo moeilijk te maken. Dan laat je  gelijk grote indruk op je gasten, achter daar is het toch waar je het voor doet. Een kip die gaar  is gestoomd door een blikje bier of cola die krijg gelijk een mooie glans en een zoetje geeft. De kip wordt knapperig van buiten en heerlijk sappig van binnen, perfecte kip voor echte mannen en vrouwen hebben de omkijken na. Maar hoe haal je die kip nu van de barbecue af met een tang, dan verbrand je ook niet je handen want veiligheid gaat voorop .Je doet een kip op een blikje bier en braad hem gaar, Hello hier sta ik zwaai naar mij. Wat is nu echt lekker je kan er heerlijke vis op bereiden voor mensen die geen vlees eten, vega hamburgers, een heerlijke bier kip of met cola voor een lekkere zoete smaak. Lekkere groenten gegrild, of een lekkere worst er op.

Kip, Barbecue, Bierblik, Eten, Grillen

Maar nu heerlijke receptje met bier op zijn Amerikaans.

1 kip (liefst scharrel) van ongeveer 1,5 kg.

1 groot blikje bier (Budweiser om het Amerikaans te houden, maar ander mag ook)

1 ruime tl. venkelzaad (heel)

1 tl. komijnzaad (heel)

1 tl. gerookte paprika (die Spaanse, uit een blikje. verkrijgbaar bij o.a. Dille & Kamille)

1 ruime tl. bruine suiker

1 tl. chillipoeder

zeezout en zwarte peper uit de molen

olijfolie.

Hoe maak je het.

Steek de barbecue aan.

Haal je kip uit de koelkast. Doe nu de kruiden  in een  vijzel om alle specerijen te kneuzen, de suiker en peper en zout fijn te malen. Giet nu de 3 eetlepels olijfolie  er over zodat je een lekker drapje krijgt. Smeer dit met je handen over de hele kip, sla niets over. Maak een blikje biertje open drink de helft op en smeer de blikje in met olijfolie, schuif de kip er over dat hij recht op zit.

BBQ voor echte mannen.

Een andere marinade voor de kip.

Warme duivels kip, de bourgogne in Frankrijk staat bekend om hun lekkere mosterd, waar soms de tranen van in je ogen springt je kan namelijk ook je kip hier marineren. Voor een scherpe en pittige smaak, maar wat heb je nu nodig zie onder het recept.

8 kippendijen.

2 eetlepels Dijonmosterd.

2 Tenen knoflook.

1 scheutje olijfolie

1 scheutje witte wijn

1 eetlepel bruine suiker/ of honing

snufje cayennepeper

snufje zeezout

en aluminiumfolie.

Hoe maak je het.

Maak de marinade om alle ingrediënten bij mekaar te doen, roer goed door en laat even staan. Leg nu de kippen dijen in de marinade en smeer het goed over de kip heen, dek het nu af met aluminiumfolie.Rond om de kip het pakketje moet dicht zitten. Steek de barbecue aan en doe daar de kip op en gaar deze in 10 min gaar, haal hem nu uit de folie en bak hem nogmaals 10 min zo op de barbecue . Aan beide kanten 3 min zodat er een knapperige korst ontstaat, laat nu de kip op een boord rusten  en eet hem later op zo krijg je sappige vlees.

En nu hoe de Amerikanen het doen , doe lekker inspiratie op want hun zijn de masters van barbecue .

Groetjes Angelique

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.