Personal branding,  Werk Tips

Afwijzing na sollictatiegesprek

Hoi allemaal

Afwijzing na sollicitatiegesprek, dan zal het verdomd handig zijn als je weet wat je moet zeggen. het kan wel een gebeuren dat je dingen zegt wat een beetje raar over komt. Je bent al ver gekomen in het sollicitatieproces: je cv is uitgekozen, je sollicitatiebrief heeft een goede indruk achtergelaten en je bent op het eerste sollicitatiegesprek geweest. Nu is het wachten op een reactie van het bedrijf. Dan gaat je telefoon: je bent het niet geworden Is Een vervelend bericht, maar maak van deze afwijzing een kans om meer te weten te komen over hoe anderen jou zien en beoordelen. Vraag naast de reden van afwijzing ook advies wat je aan kunt passen. Zij weten het, zij zijn de specialisten uit het veld. En met die informatie maak jij de volgende keer meer kans in een gesprek. Hoewel is het vervelend om te horen dat jij het niet geworden bent, maar denk zo elke deur wat dicht gaat. Zal de volgende deur open gaan voor jouw, want je zult heel veel afwijzingen mee maken. Ik heb het elke dag aan de lopende band, zelf een minuut later dan vraag je natuurlijk af lezen ze je cv wel of je motivatie brief. En nog belangrijker waar kijken ze naar daarom is het belangrijk dat jij op valt. Want ze zien heel veel brieven per dag er reageren zoveel mensen op de zelfde functie en ja ze zoeken gewoon de perfecte mach.

Afwijzing na sollicitatiegesprek.

Tips om op te vallen, ook als je al een baan hebt of je bent opzoek een andere baan. 

  • Het type functie: laat jouw functie het toe om het te vertellen?
    Bij sommige functies is het vertrouwen tussen jou en de klant of jou en het publiek van cruciaal belang bij het voortzetten van het dienstverband. Wanneer je op zoek bent naar een andere baan kun je in een dergelijk geval beter wachten totdat je 100% zeker weet dat je de andere baan krijgt.
  • De band met je baas en collega’s: word werken met jouw collega’s onmogelijk als je ze vertelt dat je op zoek gaat naar een andere baan?
    Het antwoord op deze vraag is vaak afhankelijk van de bedrijfscultuur en de band met je collega’s. Bij het ene bedrijf wordt er openlijk gesproken over kansen die zich voordoen, terwijl dit bij het andere bedrijf wordt verzwegen. Zelf kun je het beste inschatten wat voor jou de juiste keuze is. Laat je intuïtie spreken.
  • De status van jouw zoektocht naar een andere baan: in welke fase zit je?
    Wanneer je nog moet beginnen met het zoeken naar vacatures kun je beter even je mond houden. Je loopt dan onnodig risico het vertrouwen van je baas en collega’s te verliezen. Pas wanneer je vrijwel zeker bent van je nieuwe baan kun je overwegen het nieuws naar buiten te brengen.

Het is belangrijk dat jij wel eerlijk bent naar de andere werkgever of je huidige werkgever, misschien word je werkgever wel wakker geschud en zal hou jouw willen helpen als hij te vrede is over jouw.

Groetjes Angelique

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.