overige

zelfvoorzienend leven

Hoi allemaal.

Zelfvoorzienend leven 

Als je niet afhankelijk bent van andere maar je eigen weg in gaat dan ben je een rijk persoon. Ik zeg vaak tegen mijn zoon kijk is om je heen hoe mooi de natuur is en kijk  dan eens goed , dan kan je natuurlijk er ook van leven. Er staan zo veel planten in de natuur die goed zijn voor je haar en lichaam, zo wel inwendig als uitwendig. Ik speel graag met mijn zoon in de natuur of we zijn bramen aan het plukken of bosaardbeien die kan je gewoon eten  , zijn kleiner maar ook lekker.

Neem nu de weegbree die staat gewoon lang de weg op landelijk paden. En deze staat gewoon standaard in mijn tuin.

Zelfvoorzienend leven.

Wat kan je er mee doen, Is goed tegen ontstekingen, muggenbeten, verbranding aan je voeten, en voor  inwendig gebruik, je kan er thee van zetten. Geweldige plant ik ben er gek op.

Zelfvoorzienend leven.

En wil je nog meer info kijk dan hier en zijn zo veel toepassingen er voor.https://anniesheilzamekruiden.nl

De bosaardbei deze heb ik ook in mijn tuin , en deze heb ik nooit gepoot , dat doen  de vogeltjes voor mij met hun uitwerpselen. Je kan ze vinden in de bosranden en je kan ze gewoon eten .

Paardenkastanjeblad de bloesem is wit of roze, de vrucht kan je niet eten tenzij het een  tamme kastanje is, dan kun je hem wel eten. Je kan van de bladeren van de paardekastanje geweldige Bush zeep van maken. Leg de bladeren in warm water en je krijgt zeep water, wat een licht en ontsmettende werking heeft. De stofje wat vrijkomt heet saponime deze stofje zit ook in de klimop plant.

Vlierbloesem is zo goed voor je huid, je kan er natuurlijk ook een siroop van maken. Daarom ben ik er gek op een geweldige plant met veel voordelen. Deze bloesem heb een zuiverende werking op de huid. Was de bloesem en doe zo 6 eetlepels  in een afsluitbare pot, doe daar vervolgen 2 kopjes kokend water bij en voor een verzachtende werking doe je er honing bij. sluit het af en laat het op een donkere plaats een nachtje staan, en zeef het de volgende dag zo krijg je een verzachtende lotion voor je huid.

Je heb al die troep niet nodig uit de winkel de natuur geef je zo veel voordelen dat je dat niet  kan kopen uit de winkel.  Ga aan de slag en maak je eigen shampoo of lotion.

Alle foto, s eigen beheer

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge