Geen categorie

Twitter- land ideaal voor de werkgever

Internet echt ideaal voor de werkgever, en zeker als je gebruik zal  maken van twitter land.

Afbeeldingsresultaat voor pexels images

Maar toch hoor ik vaak tegen geluiden van de HR afdelingen, die internet alleen maar gebruiken om te Google. Om de naam van de sollicitant te vinden, en hoop om genante filmpjes te vinden op YouTube. Foto,s op Facebook waar ze overgeven en laveloos op de grond liggen. Er zijn juist beter manieren om de juiste persoon te vinden voor je bedrijf. Bijtvoorbeeld twitter, de gedachten hier uit is de het volgende. Je kan  namelijk zien wat voor persoon deze nog meer is. Want mensen die graag op twitter zit, de retweeten andere interessante ideeen over een bedrijf, en dan kun jij zien wat voor persoon jij binnen haal.

Laten we eens aannemen dat jij opzoekt bent, naar de ideale kandidaat.

Die ook nog verstand heeft van HR en relaties. Ik zou dan zeker zoeken naar de aantallen zaken die een HR medewerker nodig heb. En kijken wie daar over Twitterhert, kijk dan gelijk even bij hun profiel want je zal verstelt staan wat je daar vind. Ik zelf daarom elke week naar bedrijven waar ik graag zou bij willen werken, en kijkt wat zij twitteren en kijk vooral op hun bedrijven website.

Realiseer wel dat deze tip net als andere tips ook gewoon werken.

We maken dagelijks elke dag contact met iemand die je niet kent. En meestal brengen die nieuwe contacten ook nieuwe ideeen met zich mee. Ga dan niet gelijk er vol in om die ander vol af te kraken omdat jij het een stom idee vind. Maar kijk er eerst naar en geef dan pas feedback.

Groetjes Angelique

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge