Lifecoaching,  Personal branding

Werkgevers maken klonen van zich zelf

Elke bedrijf zoekt een kloon van zich zelf, als je zo kijkt dan zie je geen  andere talenten.

Als we nu eens gewoon anders gingen denken , en denken in mogelijkheden welke sollicitant zal jij dan vinden. Iemand die buiten de kaders kunt denken, heel veel bedrijven maken zich schuldig om mensen te zoeken die op hun lijkt. Dan zal het wel verdraait saai zijn, allemaal het zelfde werk  allemaal de zelfde gedragingen. Het word tijd dat bedrijven eens anders gingen kijken wat nu echt belangrijk is, want als de recruiters nu niet zo kieskeurig waren. Dan had je nu de, juiste persoon voor je vacature.

Recruiters zijn toch niet zo kieskeurig.

Als je geen structurele verdieping biedt en geen aandacht schenkt, dan vinden jullie ook geen talentvolle professionals.  Boei en bind deze medewerkers, om met hun in gesprek te gaan. Dit klinkt als een veel te makkelijke oplossing voor een complex probleem, maar is het niet.  Zo weet jij als recruiter buiten de gesprekken om  hoe jij  de sollicitant over de streep kan trekken.

Om denken is denken in doen.

De eerste stap is van een probleem een feit maken. Dus als jij als een recruiter, niet kan denken in de eerste stap te maken. Van ja-maar het is niet wat het zou moeten zijn en dat is een probleem, voor wie is het een probleem voor het bedrijf. Naar ja-en het is, wat het is. Daarna kijk je welke nieuwe mogelijkheden er kunnen ontstaan door de feiten volledig te accepteren, dus volledig ‘ja’ te zeggen tegen de realiteit. Want jij wilt een professioneel aan nemen voor jouw functie, wees dan niet zo kieskeurig .

Afbeeldingsresultaat voor omdenken

Klik op het plaatje voor meer info.

Luister de recruiter wel naar de arbeidsmarkt.

Een niet luisterende manager beschouwt recruiters vaak als leverancier in plaats van als partner. De recruiter krijgt een opdracht over de spreekwoordelijke muur  opgeworpen en wordt geacht te leveren. Alle aanwezige en bruikbare kennis over de arbeidsmarkt, de concurrentie, het salarisniveau et cetera, gaat zo verloren en de recruiter zal vervolgens iemand leveren die enkel voldoet aan de gestelde eisen. Deze kun je samenvatten in vaardigheden waardoor de medewerker per direct inzetbaar is. Iets wat nodig is omdat de manager pas aan de bel trekt als er bloed vloeit.

Afbeeldingsresultaat voor omdenken

Klik op het plaatje voor meer info.

Dit korte termijn denken heeft desastreuze gevolgen voor het bedrijf, het verloop onder medewerkers zal hoog zijn. Als je mensen aanneemt voor de korte termijn is de kans groot dat enige ontwikkeling, ontplooiing maar ook respect en waardering uitblijft. Een vertrek is de beste optie voor de medewerker. En dan begint het circus weer op nieuw, maar als je om zal denken. Dan zal zullen ze iemand krijgen, die voor een langere tijd aan de slag gaat.

Afbeeldingsresultaat voor omdenken teksten

Meer weten over mijn, klik dan op het plaatje.

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.