Personal branding

Welke werkzoekende ben jij?

Welke werkzoekende ben jij?

Welke werkzoekende ben jij? Na het verlies van je baan.

Reageer jij dan boos, onzeker, of bescheiden want iedereen is een type en elke type heb andere beweegredens. Om boos en onzeker te zijn in deze maatschappij, tuurlijk jij bent je baan kwijt en is nog niet einde van deze wereld. En jij bent net zo productief als andere mensen die werken alleen moet jij er wel anders naar kijken. Want nu heb je de alletijd om te kijken wat wil jij nu eigelijk gaan doen, wat je eerst niet kon doen in je huidige baan.

Maar nu 4 verschildende typs .

1 Boos type.

Je bent de helemaal niet over de verlies van je baan, de manier hoe jij er mee om gaat gaat zo sta jij in het leven. Het heeft je gekwest en je vole je te kortgedaan door de werkgever, en je vertrouwen in de werkgevers bent je kwijd.

Voodeel.

Je bent een ervaring rijker en een illusie armer, als je de boosheid is afgenomen dankrijg je weer nieuwe energie die ruimte biedt voor nieuwe vernieuwening om een nieuwe start te maken.

Nadeel

Een boze sollicitant is geen aantrekkelijke sollicitant, de kans op afwijzingen is groot omdat je niet vriendelijk bent en enthousiast over komt.

Advies.

Neem de tijd om over je boosheid over heen te komen, en zet het vinden van een nieuwe baan even in de ijskast om je later beter te kunnen orginateren op de arbeidsmarkt.

2 Onwetend.

Je heb langer tijd voor de zelfde werkgever gewerkt, doordat je gefocus was op je werk en heb je niet bezig gehouden met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Nu dat jij opzoek bent naar ander werk weet je niet je dit moet aanpakken, en welke banen bij je passen.

voordeel. 

Je bent een expert in je vakgebied, je heb jarenlange ervaring en je bent daarmee een echte vakvrouw of man. En als je een werkgever vind die opzoek is naar jou expertise dan word jij op handen gedragen.

Nadeel.

Je loopt te veel risico dat je het vinden van nieuwe werk het zelfde aanpakt als de laaste keer jaren gelden. Omdat er immers het nodige is veranderd op de arbeidsmarkt, zou je de aansluiting met de werkgever kunnen missen.

Advies.

Maak even pas op de plaats om je te orienteren op de nieuwe arbeidsmarkt en jouw positie daarin. Is zo baan bijvoorbeeld nog beschrikbaar, en kom jij hiervoor nog in aan merking. Hoe zet jij je dan in de markt, en hoe ga jij dan in contact treden met de neiuwe werkgever. Maak dan een concrete plan van aanpak en maak deze soepeler naar jou wensen.

3 Onzeker.

Je bent onzeker je weet het allemaal niet meer zo, er is veel veranderd op de arbeidsmarkt, en er worden hoge eisen gesteld door de werkgever. je twijfelt of men nog wel op jou zit te wachten.

Voordeel.

Wanneer je met iemand praat over jou onzekerheden, dan kun je nieuwe inzichten krijgen die jou zal helpen. Er kunnen namelijk deuren open gaan, die jij voor je zelf gesloten hield. De baan waar jij over dromende en die altijd onbereikbaar was, kan hier namelijk misschien nu wel heel dicht bij komen.

Nadeel.

Onzekerheid kan er toe leiden dat jezelf te laag inschat, en dat je leuke kansen voorbij laat gaan. Je actieviteiten om nieuwe werk te vinden, kunnen tot stilstand komen en een blok aan je been worden.

Advies.

Ga met iemand in gesprek over je onzekehden, en probeer te achter halen waar het vandaan komt dat jij zo onzeker bent. Bekijk nu in welke mate dit vinden van nieuwe werk belemmert, en maak een stappenplan voor het overwinnen van je onzekerheid. En stel persoonlijke doelen , voor jezelf op wat wil jij bereiken in een korte tijd bestek.

4 Bescheiden.

Je weet wat je waard bent voor de arbeidsmarkt, maar heb moeite om dit uit te dragen. Zeggen waar je goed in bent vind jij n u eenmaal lastig. In een gesprek met een werkgever houd je in, je gaat toch zeker niet opscheppen, over waar jij allemaal goed in bent.

Voordeel

.Bescheidenheid siert de mens, een werkgever zal je beschrijven als een prettige persoon in omgang. Vriendelijk, en een fijne collega.

Nadeel.

Het nadeel van bescheidenheid is dat je werkgever na een sollicitatie gesprek geen goed beeld van je heeft. Hij zal het gesprek dan ook niet met je voortzetten, omdat de werkgever in een sollictiatie gesprek overtuigend wilt worden. Dan loop jij het risico dat hij niet voor jou kiest, maar voor een ander.

Advies.

Je mag best tros zijn op wat je heb bereikt, en die mag jij ook laten zien. Als je bescheiden van aard bent, hoef je tijdens de sollicitatiegesprek opeens niet van hoge daken te gaan schrewen wat jij allemaal heb gedaan, bij je vorige werkgever. maak liever een lijstje met kernmerken waarmee jij je onderscheid van de rest. Deze verspreid over een sollicitatiegesprek aan orde laat komen, zodat de werkgever je goed leert kennen.

Doe nu de opdracht.

1 Het ziet jou ideale werkweek   er uit? Bij een organisatie of zou je liefst werken?

2 Hoe zelfstandig wilt jij werken en wat zou jij nu de hele week het liefst doen.

3 Hoeveel uur wil jij werken en welke collega’s heb je het dan liefst om je heen?

4 Ben je liever eindverandwoordelijk of liever helemaal niet, geef dan onderaan bij de beschrijving van je jou ideale werkweek hoe die er dan uit ziet via een reactie.

Groetjes Angelique

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.