Ontsnap uit die gouden kooi?
Ontsnap uit die gouden kooi?
Ontsnapt uit die gouden kooi? Een riante vertrekregeling is financieel niet verkeerd.
Maar doorgaans word je er niet gelukkigere van, maar hoe ontsnap je nu uit die gouden kooi?. Een gouden kooi is het gevolg van het goede, de bedoeling van werkgevers. Is om hun mensen goed verzorgt achter te laten, met relatieve hoge salarissen en langedurige afvloeiingsregeling. Maar dan heb je ook een keerzijde van die goede bedoelingen, werknemers worden er trager van en komen dan trager in beweging.  Zodra de  mensen naar buiten kijken en zich een beeld van de toekomst beginnen te vormen dan komen ze pas in actie, en ontdekken ze dat ergens anders ook leuk kunt zijn. Pas als ze ergens anders aan het werk zijn, komen ze gelijk tot leven. En de eerste reactie wat ze meestal zeggen. dit had ik eerder moet doen? Herkenbaar dan ben je te lang in de functie blijven zitten, omdat jij je zekerheden niet wilden opzeggen.
Mensen die berekend kiezen om in hun riante regeling blijven, die blijven hangen tot hun pensioen. Worden meestal er niet leuker op, zij stellen zich vaak als slachtoffer op van deze tijd. Ze zoeken steeds bevesteging voor het feit dat ze niet aan het werk komen. Het is niet eerlijk, en ze hebben mij als oud vuil op straat gezet. Alle argummenten worden in gezet en vooral de leeftijd, onredelijke opleidngseisen. Van protentiele werkgevers en natuurlijk de crisis, en als je zoekt dan word je door de mede door de valse berichtgeving in de media bevestigd.
Spelregels om een lange dienstverband te vinden , en te houden.
1 Toon intresse in het bedrijf, bel ze op met de vraag als ik bij jullie komt te werken. Waar ben ik dan de eerste 6 maanden mee bezig.
2 Gebruik voor doelgroep de juiste zoek termen, gebruik bij je sollicitatie de functie titel die ze zoeken. Hanteer dus niet de corporatie termen die je gewent bent te gebruiken, staat er in een vacature financieel medewerker backoffice, vertaal de termen dan linkedin profiel. Zet er dan ook de woorden in waar Recruiters naar opzoek zijn.
3 Geef dan ook nooit immer je loonstrook af, laat hun maar een aanbod doen.
4 Stel je huidige cv op volgens de regels anno 2016.
5 Weet wat jij waard bent, en ga gerichter zoeken naar die werkgever.
6 Ga eens netwerken, bind een gesprek aan mensen die jij nog niet kent.
7 Wanneer het zover  komt dat je voor een gesprek word uitgenodigd, dan mag je er van uit gaan dat je inhoudelijk op papier voor een groot deel voldoet aan de functie. Dan gaat het er vooral om vind ik jou leuk genoeg om bij ons bedrijf te mogen werken, ga jij die functie vervullen wat wij vragen van jou. Mocht het feest niet door gaan, vraag altijd om feedback en doe daar je voordeel mee.
Allelaaste tip die ik je mee wilt geven, voor iedereen die tegen solliciteren opziet. Laat je in dit proces begleiden door een proffecional, dat scheelt heel veel onrust en ondige sollicitatiemomenten.
Groetjes Angelique.