Eigenbaas,  passief inkomen met internet.,  sociaal media,  werktips

Ondernemen wat voor jou?

Ondernemen wat voor jou?

Ondernemen wat voor jou? De nieuwe arbeidsmarkt vraagt om mensen met initiatief.

De vast baan maak plaats voor ondernemende professionals, gooi dus je angsten overboord en begin een eigen bedrijf. Ben jij straks de nieuwe, Richard branson of Steve Jobs. Tussen de vast baan en eigen bedrijf, is geen verscheel meer iedereen onderneemt naast hun eigen baan. Dus pin je er niet op vast, op een baan of ondernemerschap. Er zijn allerlei varianten, en laat je vooral inspireren door de inzicht en denken van een ander.

Verschillende vormen voor een onderneming of een baan.

Franchise.

Zelfstandig onder de vleugels van een bestaand bedrijf, of een grotere organisatie kijk wel goed. Welke frachinse je uit keist er zitten best wel veel haken en ogen aan vast.

Tijdelijke baan.

De nieuwe werk en zekerheid zegt dat er tijdelijke werkenmers, na 2 jaar een vast contract moeten krijgen. Reken er dan vast al op dat het nooit gebeurt want ze sturen je naar een jaar er al uit.

Vaste baan.

Deze constructie sterft uit, als je eentje hebt is het confortabel. Dus go for it! Maar zoek ondertussen ook klussen of bedenk je eigen bedrijf, stel dat je contract verloopt dan heb je altijd wat achter de hand.

Een eigen bedrijf.

Denkt groot en neem ook eens 50 plussers aan als bedrijf, en bedrijf zal het verschil maken.

Payrolling.

Je bent formeel in dienst bij een payrollbedrijf, maar je werkt voor een andere organisatie het lijkt wel een uitzendwerk.

Netwerkonderneming.

Bedrijf waarin alleen maar zzpérs werken, die samen een opdracht uitvoeren zonder bij elkaar in dienst te treden.

Coorperatie.

Een coorperatie is een speciale verening, die overheenkomsten aangaat met haar leden.

Klus of project basis.

Goed voor je netwerk of om alleen maar werkervaring op te doen, en je cv een contractvorm kan een tijdelijk dienstverband zijn of je eigen bedrijf.

zpp ér.

Zelfstandig professional klink beter dan de zzpér, sluit deze optie niet uit. Zelfstandige zonder personeel kan soms eenzaam zijn. Zorg er voor dat je in netwerken aan de slag gaat, met uitdagende door groeimogelijkheden. Van BV naar passief inkomen, genergeren.

Innovatiebanen.

Denk jouw ervaring en talent om naar een onweerstaanbaar product, het contract baan of klus bepaal je pas als je de deal met je klant sluit.

Netwerk daarom goed om je netwerk meer uit te bereiden naar een netwerk waar jij wat aan hebt. Daarom is het belangrijk dat je projecten en werk nooit alleen moet doen, anders kun je ook nooit groeien.

Groetjes Angelique

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.