ideeën,  inspiratie

Walt Disney-methode

Walt Disney-methode.

Walt Disney-methode wij zijn allemaal groot geworden met Walt Disney.

Walt Disney — methode heeft een succesvol imperium op gebouwd op basis van creativiteit en fantastische ideeën. Hij iets wat alleen in fantasie bestaat omgezet naar realiteit die de werkelijkheid, van anderen op een positieve manier beïnvloedt.Robert Dilts, NLP-ontwikkelaar heeft Walt Disney denkstrategie omgezet naar, strategie voor creatief denken. Je kunt de methode gebruiken voor je persoonlijke ontwikkeling en vernieuwing, en om creativiteit en vernieuwing in de organisatie te krijgen.

Walt Disney-methode.

Walt Disney keek net als de bono van uit verschillende invalshoeken naar een idee, Disney ging uit van drie perspectieven namelijk de dromer, realist, en criticus.

De dromer genereert ongekende, creatieve en nieuwe ideeën en doelen, te generen en te formulieren. De realist gaat na hoe die ideeën in praktijk gerealiseerd worden. De criticus toets de ideeën, Fiter en verfijnt.

Is er iets wat je wilt oplossen? Of je wilt nieuwe ideeën opdoen? Stel je voor dat je eigen bedrijf op wilt zetten, of je wilt een radicale loopbaan switch maken. Probeer dan de Walt Disney-methode dan eens uit. Je kunt dit doen als je een conflict hebt met bijvoorbeeld een collega, of wanneer je een teamvergadering hebt.

Kies een onderwerp, zorg ervoor drie ruimtes voor de dromer, realist en de criticus. Ga dan naar de plaats van de dromer. Droom! Stel je voor dat het je zou lukken om…. Je mag zoveel dromen wat je wilt. Ga nu in de ruimte van de realist staan en denk na over het plan, waar je over heb gedroomd. Stel jezelf nu de vraag: Als deze te vergelijken is wat ga ik dan doen, en hoe krijg ik dit voor mekaar.

Daarna ga je lang de cirticus kijk vooral naar de wat er mis kan gaan.

1 Wat ontbreek er?

2 Wat zijn de mogelijk obstakels?

3 Wat houd je tegen?

4 Hoe ziet een eventuele samenwerking eruit?

5 Verdien je er genoeg mee?

6 Hoe breng je orde aan?

7 Wat moet er gebeuren om je plan daadwerklijk uit te voeren?

Walt Disney-methode.

Begin opnieuw te dromen en gebruik wat de realist en criticus hebben gezegd, ga net zolang door tot je bij de dromer, realist, criticus alle drie tevreden zijn. Nu is je plan klaar om uit te voeren! Blijf vervolgens wel in je kracht om je eigen koers te varen, die je heb bedacht. Benut nu je creativiteit om je doelen te behalen, maak gebruik van kleine stappen. Die je degelijk evalueert. Dacht je dat de na mens meer geluk heeft in het leven dan iemand anders? Denk je daar nu eens over? Of was je altijd al overtuigd dat jouw geluk meetbaar was?

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge