puur ondernemen,  reizen

Tres Hombres het stoere zeilschip

Tres Hombres het stoere zeilschip vol cacao, elke jaar komt een schip vol met cacaobonen.

Aan in  Amsterdam, die rechtstreeks naar de chocolademakers gaan. Zodra het schip binnen is lijk het wel of je terug in de tijd gaat, op de kade staat het vol met  vrijwilligers. Die allemaal graag willen helpen om het schip Tres Hombres uit te laden. En de zakken naar de zesde Vogelstraat te versjouwen; per bakfiets, kruiwagen.  Soms alleen door stoere mannen en vrouwen, met hun blote handen zolang het maar CO2-neutraal gebeurt. Vervolgens verwerkt de  chocolademakers in hun kleine fabriek de bonen, tot tres hombres- repen in melk en puur.

Afbeeldingsresultaat voor tres hombres

Oude ambacht in ere hersteld.

Als onafhankelijke chocolademakers  Rodney en Enver produceren  de boon tot bar. Dit tot alle andere chocolademerken in Nederland. Dankzij de chocolademakers is het oude ambacht weer teruggebracht in Nederland. Vroeger was Amsterdam namelijk vergeven van kleine chocoladefabrieken, maar tegenwoordig komt alle chocolade uit het buitenland. Daarom vind de chocolademakers het zo belangrijk dat er ook echte chocolade uit Amsterdam komt.

Afbeeldingsresultaat voor chocolademakers

Interessante weetje  je kan namelijk hun heerlijk repen kopen in hun shop, het is echt een shop voor lekker bekken. Ik hou wel van een heerlijke reep, dan wel eentje met een verhaal die gewoon door de chocolademakers word gemaakt.

Link: http://cocoarunners.com 

Groetjes en heel veel chocolade plezier  Angelique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.