Personal branding

Stel de juiste vragen aan de sollicitant

Als je juiste vragen zal stellen aan een sollicitant, zul je ook sneller antwoord krijgen als werkgever.

advice, advise, advisor

Vraag daarom altijd door als recruiter of werkgever.

Stel dan op basis van hun laatste antwoorden een nieuwe vraag om meer duidelijkheid te krijgen. Als je gesprekspartner praat over een project waar hij op dit moment mee bezig is, vraag dan aan de sollicitant hoe hij dit zal oplossen. Mijn onderzoek wijst namelijk uit als je gedetailleerde vragen stelt, zoals waar was jouw jij verantwoordelijk voor in het bedrijf. Probeer dan de denkwijze te analyseren, en vraag naar hun specifieke bijdragen in dit geheel.

Nu kunnen er drie mogelijkheden ontstaan.

Als er blijkt dat de kandidaat niet echt betrokken bij was, dan weet je gelijk dat de kandidaat dit heb verzonnen.

Als de kandidaat een klein beetje bij betrokken was en in gesprek weinig, extra’s weet te bedenken dan is dit ook goed om te weten.

Maar als de kandidaat direct bij betrokken was, dan geeft de kandidaat een uiterst gedetailleerde informatie.

Het doel is om de cv te negeren en het sollicitatiegesprek te gebruiken, om zoveel mogelijk indringende vragen te stellen. Probeer bij zo proces geen ronde medewerker voor, voor een ronde baan te vinden. Zoek naar een getalenteerd iemand en zoek een baan wat bij die persoon past. Je bent namelijk opzoek naar een verzameling geweldige mensen. Want als je een verzameling geweldige mensen hebt, dan zullen ze geweldige dingen voor je doen.

Groetjes Angelique

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge