Skinny foods
Echt lekker eten en goed in je vel zitten? Laat je dan inspireren door de Britse tv chef Gizzi Erskine.
Met juiste verhouding tussen suiker, eiwitten, vet en koolhydraten heeft ze de perfecte balans gevonden tussen gezond en zondigen. De Britse tv chef Gizzi Erskine is ooit uitgeroepen tot de meest sexy chef, van Engeland.Ze heeft een missie ze wil jongen mensen het plezier van koken mee geven. Haar motto van lekker eten om beter in je vel te zitten. In haar gerechten kook ze zo veel mogelijk met verse ingredienten. Waarbij ze vlees en vis met mate gebruikt, gezonde start staat voorop. Af en toe lekker zondigen mag natuurlijk ook, in haar boek vind je naast soepen ook salades. En heel veel groenten en ook heerlijk chocolade puddings met gesmolten karamel .
Nu haar heerlijke recepten.
Gegrilde bloemkool met kerrie hummus.
Wat heb je nodig.
1 Bloemkool, zonder blad en in gesneden stronk.
Voor de kerrie-olie 1,5 dl plantaardige olie. En een handje kerrie blaadjes en tl kerriepoeder.
Voor de cashew strooisel.
100 gram fijne suiker.
100 gram cashewnoten geroosterd.
Voor de dressing;
1/2 bosje korianderblad, fijn gehakt.
1 kleine rode peper fijn gehakt.
Scheutje citroensap en zeezout vlokken.
Voor de krokante sjalotten.
4 eetl kokos of raapzaadolie, 4 kleine sjalotten in kleine ringen gesneden.
Hoe maak je het.
Breng een pan met water en zout aan de kook, doe de bloemkool er in en blancheer de bloemkool zo 3 a5 min in het water. En haal hem dan vervolgens er uit, en doe de bloemkool over in een pan met koud water om de gaairing te stoppen. Doe vervolgen in een verschiet en laat het drogen op keukenpapier.
Verhit de kerrie olie in een pan en fruit hier in de kerrie blad circa 2min, voeg kerriepoeder toe en zet het vuur uit. Laat de kerrie in de olie trekken tot het koud is. Schenk de olie door een zeef en vang het op, en gooi het blad weg.
Maak nu de cashew strooisel : smelt suiker in een pan op een laag vuur tot het diepbruine kleur krijgt. Voeg de cashew noten toe en roer snel om, schiet het over op een bakpapier en laat het afkoelen. Als het is afgekoeld, doe het over in een keukenmachine.
Maak nu de kerrie hummus: Schenk een derde van de kerrie olie in een kom en meng er de kerrie poeder en de hummus door.Maak de dressing schenk een derde van de kerrie olie in een kom met de koriander en chilipeper en het citroensap en zout naar smaak en roer er volgens goed door.
Voor de krokante sjalotten doe je een pan op het vuur met de olie en fruit op een laag vuur de sjalotten. Tot ze krokant begint te worden, schep ze nu uit de pan en doe vervolgen de bloemkool in de pan en bak de bloemkool rond om tot het goudgeel word. Haal het uit de pan en maak nu de borden op. Beginnen met de bloemkool daarna de dressing en de strooisel met sjalotten.
Eet smakelijk .
Groetjes Angelique