lifestyle

Positief feedback geven

Positief feedback geven is ook een kunst, hoe doe je dat toch .

Wat heel veel  mensen wel eens vergeten, hoe  geef je nu positief feedback zonder een ander te kwetsen. In elke bedrijf zitten veel echt horken, die denken alleen maar aan hun eigen ego. Dus ik   ben belangrijker dan jouw, omdat jij niet werkt dus jij verdient geen positief feedback. Dat noem ik nu horken, eigen ego strelen, zonder bij na te denken dat je een ander  kunt kwetsen. Als je iemand aan spreek die ze eigen gedraagt als een hork, dan krijg je geen positief feedback terug maar een kanon benamingen die nergens op slaan. Hoe doen we dat toch positief feedback terug geven, het makkelijk is hoe wil jij behandelt worden. Iemand met respect of zonder respect jij mag kiezen, welke voelt voor jouw prettig vul maar in?

Afbeeldingsresultaat voor positief feedack

Communiceren kun je leren.

Communicatie is het smeermiddel voor elke bedrijf , je zou het nog sterker kunnen stellen: relatie = communicatie. Hiervoor gebruiken we namelijk woorden, gebaren en blikken. Al te vaak denken we dat ze het met kwaad opzet doen  of onwil van hun gesprekspartners.  Ziet niet toe  hoe je eigen uitingen bijdragen aan het ‘ongewenste’ gedrag van de ander. Want dat is meestal de blinde vlek op de werkvloer , wat resulteert in ruzies onderling. Dan is het belangrijk , dat je eerst naar je eigen gedrag kijkt, dan in plaats je vinger te wijzen naar een ander.

 Positief Feedback geven = Communiceren naar een ander.

1 Welk gedrag wil ik uiteindelijk bij mijn mede gesprekspartner  oproepen?

2 Hoe communiceer naar een ander dat de impact zo groot mogelijk is?

3 Iets meer speelsheid en variatie in je omgang met anderen zal je vast geen kwaad doen?

4 Wil je dat je gesprekspartner aardig tegen je doet, benader de ander  zo dat jij aardig blijft doet ?

5  Jouw taal en woordkeuze tezamen zorgen er voor, dat de  toon waarop je het zegt gemeend, vrolijk, ongeïnteresseerd  het verschil maakt.

Kortom het is helemaal niet zo moeilijk om positief feedback terug te geven, als je maar leert hoe je moet communiceren. Dan kom je al heel ver,  het heb te maken hoe jij gedraagt tegen over een ander dat maakt het verschil.

Groetjes Angelique

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge