sociaal media

Ontslagen dan voel je paniek wel

Ontslagen en dan komt die paniek wat nu?

Ja die paniek help ik ben ontslagen, en wat nu er komt zoveel op mijn af. Ik zie mijn collega’s niet meer, ik kan niet  meer werken en wat moet ik nu de hele dag doen. Maak je kunt ook na gaan denken; om opzoek te gaan naar je droombaan! Dat zal je zeker gaan lukken met mijn 5 stappenplan.

Gerelateerde afbeelding

 

 De slechtste nieuws-dag.

Jij kent dit wel je word wakker, en ga volle moed naar je werk. Daar aan gekomen neem je een koffie en praat, je wat met je collega’s en je gaat aan het werk. En omdat moment vraag de werkgever of je even tijd heb voor een gesprek, jij denkt hij wilt wat weten over je verslagen. Maar goed je neemt plaats en daar komt hij, wat jij niet heb verwacht. Jij bent ontslagen, het was niet je werk of andere redigeren wat ze opvoeren.

1 Meteen doen het praktische stappen plan.

1 Je krijgt ww mits je actief opzoek gaat naar werk , vraag ongeveer twee weken voor je laatste werkdag. Dat  kan je via werk.nl doen om een ww uitkering aan te vragen. Als je te laat bent krijg je een tijdelijke lagen uitkering uit betaald. Voor de aanvraag heb je wel een DigiD code nodig, de aanvraag bestaat uit twee stappen. Je schrijft je eerst in op werkzoekende uwv en vult daar de aanvraag voor een uitkering aan.

2 Op uwv.nl staat uitgelegd wanneer je recht heb op een uitkering. Je vind er ook een handige checklist, waar onder ander welke gegevens je moet aan leveren of invullen. Uit eindelijk vier weken na de eerste dag dat je werkloos bent, krijg je bericht of je een ww uitkering krijgt. Welke bedrag je krijgt en hoe lang.

3 De kans is groot dat je tijdens het opzegperiode bepaalde rechten heb, zoals outplacement. Vraag dit na bij HR-afdeling of check de cao van je huidige werkgever. Vooral doen, want zulke zaken kunnen  je kansen op een leuke baan vergroten.

Afbeeldingsresultaat voor fired

2 De kater; mentale stappenplan.

Je heb ontslag gekregen, is een harde noot om te kraken. Welke emotionele rollercoaster,  staat jouw  te wachten. Maar hoe zorg je er nu voor dat je gemotiveerd blijft, na elke afwijzing en afwijzing.

Welke emoties gaan met ontslag gepaard?

Hoe zit het met de frustratie die jij ervaart?

Hoe kan je daar op een positieve manier mee omgaan?

3 De volgende stap solliciteren.

Zo slaagt je zoektocht naar een baan, wacht met solliciteren.

En begin pas als je eerst heb nagedacht nadat je de eerste klap van ontslag heb verwerkt. Dan is de basis ook veel beter om je zoektocht te beginnen.

Verlies jezelf niet, bij je zoektocht.

Gemotiveerd solliciteren is niet hetzelfde van uit, schuld gevoel of overdrevenheid. Plichtbesef je leven in dienst stellen van de zoektocht naar nieuw werk.

4 Minder, maar betere brieven versturen.

Het is beter om elke week kwalitatief goede brieven te schrijven, dan 6 of meer inhoudelijk oppervlakkige brieven. Hoe je specifieker jij bent in je brief, hoe meer je kans maakt dat jij opvalt.

Solliciteren van 9 to 5.

Een schema zal je helpen om je taken af te bakeren per dag. Kunnen jouw namelijk helpen om duidelijk te krijgen dat je anders moet solliciteren.

Bijvoorbeeld.

Maandag de nieuwe vacatures bekijken.

Dinsdag en woensdag je motivatiebrieven aanpassen.

Donderdag sollicitatietraining.

Vrijdag sociaal media onder de knie krijgen, zoek je eigen ritme hier in.

Avond is avond wekend is wekend.

Ook als werkzoekende mag je nee zeggen, en je eigen ontspannen. Solliciteren geef nu eenmaal stress; jij verdient dat jij net als ieder ander een wekend hebt. Steek dan ook door de weeks meer tijd in je hobby’s , niet elke moment hoe je bezig te zijn met solliciteren.

5 Sollicitatiebrief de checklijst.

De drie belangrijkste elementen zet je in je sollicitatiebrief.

Alleen de informatie die relevant zijn.

Taalfouten zijn een absolute no-go, maar als je net als Dyslectisch bent kun je er niks aan doen.

Meer structuur en orde, hoe beter? Heb je wat aan mijn checklist geef dan een berichtje.

Groetjes Angelique

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.