puur ondernemen

Online collega’s

” Je hoeft niet allemaal het zelfde wiel uit te vinden, om met  sociaal media om te gaan.

Online collega’s een vergadering, een praatje bij de koffieautomaat een kort overleg met je collega’s. Jij werkt immers altijd alleen en waarschijnlijk heb jij daar bewust voor gekozen. Toch kun je als zelfstandige ondernemer behoefte hebben aan contact. Als is het alleen om ervaring op te doen, vragen te stellen en ideeen uitwisselen.

Afbeeldingsresultaat voor social media

Dan leen sociaal media de uit gelegen kans om dit te doen, want ja wie zelfstandig is die werft zijn klanten online. Maar hoe vind jij nu die collega;s. Jouw nieuwe collega’s vinden je op verschillende media platformen. LinkedIn , Facebook, of instagram. Binnen zulke groepen is er ook gelegenheid om vragen te stellen, ideeen uit te wisselen of andere onderwerpen waar jij je kennis bij kan spijkeren.

Gerelateerde afbeelding

Meerwaarde van sociaal media.

Het mooie van sociaal media is dat je online wereld zeer groot is, en die word als maar groter en groter. Sociaal media rijken verder dan de mensen denken, omdat je altijd mensen tegenkomt bij een ondernemersnetwerk, waar je ze hebben ontmoet. Je legt er makkelijk nieuwe contacten de meeste ondernemers zijn behulpzaam. Maar er zullen altijd mensen die alleen maar aan hun eigen succes denken, en niet aan een ander. Wat ik rond uit slordig vind, want als je een ander kan helpen waarom zal je dat niet doen. Alleen omdat jij je ego op wilt krikken dat ben je voor mijn gelijk al niet interessant.

Blogs zal je helpen om de juiste content te vinden.

Naast sociaal media zijn ook vak gerichte blogs een goede plek om met collega’s in contact te komen. Veel bloggers maken op hun sociaal media promotie voor hun blog. Door collega’s te volgen op twitter en met ze te linken op LinkedIn. Kom je snel in contact met andere collega’s waar jij als ondernemer van kunt leren. Want ja bloggers doen veel meer dan alleen maar schrijven, die weten als geen ander hoe je met sociaal media om moet gaan.

Het mooie van die laatste categorie weblogs is dat je vaak collega’s vind die vaak uitsluitend onderwerpen behandeld die meestal meer diepte in gaan. Dan gewoon sociaal media, wees op zo’s weblog geen lurker oftewel iemand die mee leest. maar niet actief bijdraagt aan de discussie, reageer en stel vragen en bied is aan om een gastblog te schrijven.

Reacties zijn altijd welkom, lees niet alleen maar reageer is op deze posten.

links.

https://ik-ga-voor-inspiratie.nl/?s=puur+ondernemen 

https://ik-ga-voor-inspiratie.nl/Van/eenonlinekennismaking/eigenbaas

Groetjes Angelique

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.