online,  sociaal media

Van een online kennismaking

Naar offline zaken doen, want ja kennis maken doe je nog altijd persoonlijk.

Het eerste contact is gelegd via sociaal media, en je bent tot conclusie gekomen dat je meer kan betekenen. Overgaan naar persoonlijk kennis maken en te kijken of je iets voor mekaar kunnen betekenen. Maar hoe gaat dit nu eigenlijk in zijn werk, en wat is beste manier om offline contact te beginnen. Dat kan via open coffe bij een komst, je ontmoet mekaar bij tweetup of je kiest je liever voor een persoonlijke kennismaking. Van online contact leggen tot offline kennismaking kan op vele manieren.

Afbeeldingsresultaat voor open coffee

Een open coffee is een regelmatig gehouden regionale en informatie bijeenkomst.

Waar ondernemers gedurende zo’n anderhalf uur bijeen komen om bij te praten. Nieuwe contacten te leggen en ook om online opgedaagde contacten is persoonlijk te ontmoeten. Zoals de naam ook al zegt, kan dit onder een genot van een koffie. Open coffee bijeenkomsten vind je door het hele land, veel regionale of aansluit bij deze groep kun je precies zien waar en wanneer. Daardoor zijn de open coffees een goede plek om af te spreken met zakelijke contacten in het hele land.

Gerelateerde afbeelding

Ben jij niet zo netwerker.

Dan zal open coffee je helpen om die drempel te zetten, de open coffee clubs id e sfeer gemoedelijker dan de door snee bij een komsten.Er zullen altijd wel andere personen op je af stappen om met je te praten, wat je bij andere bij een komst niet zo gauw zal hebben. Is het toch meer halen dan in plaats te luisteren wat jij te vertellen heb. Wees vooral niet bang om foute te maken of kei hard te blunderen. Dat hoort er bij als je gaat netwerken.

Tips.

Wat je vooral niet moet doen.

Niet denken en doen, heel veel mensen drukken kaartjes in iemand zijn hand. Die zij niet kennen nooit doen, de eerste indruk heb je gelijk verpest.

Mensen die in gesprek zijn onderbreken, en zomaar je eigen verhaal er door gooien. Resultaat de nieuwe klanten lopen weg, jij dan niet meer interessant.

Je eigen niet netjes aan kleden, of je eigen voor doen wat je niet bent. Dat sta niet zo goed op je presenteer blaadje.

Mensen lastig vallen hard lachen om niks nooit doen.

Wat je wel kan doen bij netwerken.

Je eigen netjes voorstellen, en vragen naar hun naam.

  • Wees eerlijk. Immers eerlijkheid duurt het langst. Houd je er niet van om je telefoonnummer aan iemand te geven, doe dit dan niet. Als je eerlijk bent dan ben je vaak het meest op je gemak en daardoor krijg je een natuurlijke en betrouwbare uitstraling.
  • Wees open en oprecht in je interesse in anderen: verborgen agenda’s worden zo ontdekt.
  • Netwerk voornamelijk met mensen waar je het goed mee kunt vinden. Vertrouwen ontstaat nu immers sneller bij mensen die je mag.
  • Waardeer het als je een tip krijgt van een contact. Ook als je er zelf niets mee kunt. Soms kun je ze doorspelen aan iemand anders uit je netwerk
  • Wees attent, laat ook eens iets van je horen als je ze niet nodig hebt. Stuur bijvoorbeeld een verjaardagskaartje. Bij speciale gebeurtenissen als het krijgen van een kind of een bruiloft, werkt een origineel bedrijfscadeau altijd positief.
  • Geen bericht is slecht bericht, als je verhinderd of afwezig bent. Meld dit dan aan je contacten, zo houd je ze warm en weten ze waar ze aan toe zijn.

Netwerken is het zelfde als net niet werken maar dan leuker, omdat je klanten kunt ontmoeten. Ik vind netwerken geweldig en doe het graag zowel online als offline, ik wel je moet het wel leuk vinden. Anders straal je dat ook uit, en daar zit niemand op te wachten iemand die er geen zin in heeft.

Groetjes Angelique

 

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.