Mindfulness

To-Do-Lijstje

Things-To-Do-Lijstje blijkt een effectieve manier om je wilskracht te trainen, naar doen.

Reis ver, drink wijn, denk na, lacht hard, duik diep, en kom terug deze kleine zinnetjes. Komen diep bij mijn binnen, omdat ze iets zeggen over de mind power. Mentale mind power, is het vermogen om met tegenslag om te gaan. En niet bij het pakken neer te zitten, jezelf weerbaar maken. Het leven weer aan te kunnen, ook al doet dat soms nog zo pijn. Het gevolg is dat je positief en optimistisch in het leven staat, en niet zo snel om ver word geblazen.

Gerelateerde afbeelding

Natuurlijk is de ander sterker dan de ander.

Maar er is hoop: wie zich bewust is van zijn eigen denkpatronen en zich mentaal traint. Kan zichzelf sterker maken, en weerbaarder maken bij alledaagse stress. Al gaat het nu om lastige bazen, ingewikkelde relaties, geldproblemen, dreigende ontslag of andere kleine en grote misere.

Met de volgende gouden regels zal voortaan de leidraad zijn, van jouw eigen leven. Ons maken niet gek welnee!

1 Reis jij mee, werk maken van je wilskracht.

Niet zelfwaardering, maar zelfbeheersing is bepalend voor een gelukkig en succesvol leven. Wie een lang, gelukkig,gezond en succesvol wilt leven, moet aan zijn eigen roer staan. De helft van de tijd willen we niet de vervelende klusjes doen, maar de andere helft willen we werken aan onze zelfbeheersing om succesvol te zijn.

2 Sta eens open voor verandering, in jouw leven.

Sterke mensen staan niet stil, kijken niet om maar houden er van te worden uit gedaagd. Motivatie is een belangrijke onderdeel, wie zijn uitdagen zoekt zal van zelf enthousiast worden.

Gerelateerde afbeelding

 

3 Drink wijn, en gun anderen zijn haar of zijn succes.

Natuurlijk zijn we graag zelf succesvol, geliefd, rijk, gelukkig. Maar waarom zouden we dat een ander ook niet gunnen? Wees blij als die collega een succes behaalt, vier met hem dat moment. Afgunst en jaloezie vreten negatieve energie. Van gul en grootmoedig zijn word je pas gelukkig.

4 Denk eens diep, doe zelfmedelijden in de pan.

Het leven is soms oneerlijk maar met zelfmedelijden schieten wij met zijn allen niks op. Het gevaarlijkste van zelfmedelijden is dat we ons, neer legen wat ons overkomt. Ook gaan we minder ons zelf geloven, en we eisen niet meer van ons om het beter te maken. We zoeken ellende op, in plaats te denken het kan ook anders.

5 Lacht hard, en glimlach om jezelf.

Verontwaardigd om dat die zus die weer eens onaardig doet. Boos op die collega die je niet waardeert? Van streek omdat je man, jou geen aandacht geeft. Zouden we dan ook niet kunnen lachen om ons zelf, is de kool werkelijk waard. Het beste medicijn is lachen om jezelf, want dat klaart de lucht op.

6 Duik diep wees kwetsbaar.

Wie zich open bloot durft te geven is een krachtig mens. Dat is iemand die het leven omarmt, dan in plaats te denken jeetje wat zal die ander mijn denken. Laat het simpelweg zien wie je bent en wees mild voor jezelf, dat maak je moedig en sterk.

7 Kom terug, fouten maken moet.

Dus wie meer fouten maakt, leert ook veel meer. En wie sneller fouten maakt, leert sneller in het bedrijfsleven. Dat heet fail faster met anderen woorden:met perfectionisme en faalangst komt een mens niet ver. Door  te lang in je eentje te Dobben, in je werk maar ook privé. Vertraagt je het leerproces en die kritiek ach doe komt toch wel.

8 Neem het heft in eigen handen.

Het is goed om een ander niet ons leven te laten regeren. En onszelf niet te afhankelijk te maken. Wie ongelukkig is in zijn leven en zijn werk stagneert ze eigen . Denk altijd na over je alternatieve plan en voer deze dan ook uit, heus het zal niet minder eng zijn dan we denken. Want de beloning is groot we zijn weer baas over ons zelf.

Help een ander, leert een ander en doe vooral als mijn inspireer een ander. Het mooist is natuurlijk als je mekaar omarmt.

Groetjes Angelique

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge