Eigen liefde

Hoe knuffel je een stekelvarken

Dierbaren met een ochtendhumeur dan is een knuffel van een stekelvarken echt niet zo fijn.

Of ze zijn zo lekker licht ontvlambaar zo stekelvarken en die zijn in verschillende soorten en maten. Hoe gaan we zo soepele mogelijk om met deze euhh… stekelige types om. De andere veranderen dat kunnen we niet, dat moet jij zelf doen. Het enige wat wij kunnen doen is, onszelf anders opstellen. Waarbij we natuurlijk hopen dat onze partners geïnspireerd raken en dan denken: hé, ik kan de ander niet veranderen maar zie wel in dat hij of zij haar best doet. Laat ik me ook eens wat meegaander opstellen.

 

Moeilijke mensen? Waarom zouden we daar een relatie mee willen.

Waarom gaan we deze mensen niet gewoon uit de weg? Daar is een goede reden voor ,lees ik toevallig in een boek. How to hug a porcupine, easy ways to love the difficult people in your life. Er valt wat van ze te leren! Volgens mij is dat een waarheid als een koe. Om nog even in de dieren wereld te blijven, zelf ben ik een harmoniezoeker. Die ruzie liever uit de weg gaat en bekvechten doe ik helemaal niet. Toch was ik gevallen voor een stekelvarken, het heb me ruzies opgeleverd, stress maar ook leer punten waar ik nu vakkundig gebruik van maakt. Is meer van mijn zelf te houden en dat het niet erg is om anders te zijn.

Hieronder de beste tips om  te gaan met een stekelvarken.

1 Beantwoord nooit een stekelvarken met een stekeligheid.

Vreemd en hoe besmettelijk  irritatie kan zijn, zodra ik mijn stem verhef gaan andere mij uit de weg. Ja dat is natuurlijk niet goed te praten, wat je ieder geval niet moet doen is je eigen stem als antwoord terug. Te verheffen dan maak je het alleen maar erger, het is beter om rustig te reageren dat helpt het beste. Uit mijn ervaring weet ik dat dit niet helpt als je eigen stem gaat heffen als iemand anders dit al doet.

2 Vind de zachte plek.

Zelfs de stekelige mensen zijn in staat om te smelten. Hoewel het lang zal zoeken zal zijn. Elke stekelvarken heeft een onderwerp dat een glimlach op zijn gezicht tovert. het kan een passie zijn voor gitaar spelen of over een persoon waar hij van houdt.

3 Onderzoek het stekelvarken in jezelf.

Om een prettige relatie te kunnen hebben met een stekelvarken is het belangrijk, om eerst het stekelvarken in onszelf te leren kennen. Onderzoek dus hoe jij zelf ervoor staat met je eigen zwakheden. Wanneer schieten wij zelf in de verdediging? Erken je eigen tekortkomingen en werk er aan. Een aantal van ons houdt alles binnen, prikt alleen zichzelf en wordt daar uiteindelijk ongelukkig van.

4 Vat het niet persoonlijk op.

Elke menselijke stekelvarken is zacht geboren. Nare ervaringen, angsten en stukgelopen relaties hebben voor verharding gezorgd. Daar door is iemand kortaf of licht ontvlambaar geworden. Uiteindelijk is lastig gedrag altijd terug te leiden naar onzekerheid en angst. Om die ander kwijt te raken, alles wat dicht bij staat krijgt de volle laag, maar trek je er niks van aan is menselijk.

5 Accepteer elkaars eigenaardigheden.

Ik kan er niet tegen als iemand rauwe wortels eet, dat geluid jeetje net een knaagde rendier. Dat kun je als partner lastig vinden maar je kan het ook bijzonder vinden.

6 Kies de juiste moment en de juiste vorm.

Snijd geen moeilijke onderwerpen aan op het moment, dat je de stekelvarken min of meer in de nauw zit. Omdat je haast heb om naar je afspraak te gaan, of omdat je moe bent. Begin je dan toch over iets wat je dwars zit, dan zal de stekelvarken zijn stekels omhoog zetten. De vorm waarin je het giet is heel belangrijk als je met een stekelvarken in gesprek gaat. Maak je punt helder, maar houd het bij jezelf. Zeg bijvoorbeeld: Ik vind het niet fijn als jij je rommel niet op ruimt.

7 Denk na over je eigen behoeften bespreek ze.

Voor een stekelvarken houden is tweerichtingsverkeer, het is een kwestie van communicatie en bewust zijn. Daar bij moeten twee partijen samen kunnen werken, om zo alles op de punt uit te spreken. Dat betekend ook dat we tijd en aandacht aan ons zelf moeten besteden. Het is onze eigen verantwoordelijkheid om het zo goed mogelijk, duidelijk te maken wat we willen.

Heel veel plezier met het toepassen van deze tips.

link om nog meer te lezen: https://www.happinez.nl/groei/wil-je-liefde-laten-groeien-dan-moet-je-hiermee-stoppen

Gr Angelique

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.