food

Eetbare Cosmetica

De juiste eetbare cosmetica voeding zorgt ervoor dat je huid mooier wordt.

Iedereen weet ook wel dat als je bewust eet, en regel matig water drink je beter gaat voelen. En als je daar bij nog de frisse buitenlucht erbij rekenen, en genoeg slaap heeft het zichtbaar effect op je huid. Maar soms komt het daar gewoon weg niet van, en grijpen we naar speciale voedingsmiddelen. Om op die manier iets aan onze gezondheid te doen, dus waarom ook niet aan de conditie van onze huid.

Vrouw die op lippenstift zet

Eet je eigen mooi.

Veel stoffen die de huid zouden voeden zijn ook te vinden in normale voeding of in bestaande supplementen. Ik heb voor jullie de belangrijkste op een rijtje neer gezet.

1 Alfa-liponzuur.

Dit vetzuur word ook wel in de lichaam aan gemaakt en remt daar de zogenaamde burgvorming van eiwitten. Wat dat is kun je zien als je een ei kookt: door de hitte ontstaat bruggen er daar door word de ei steeds harder. In de verouderder huid treed ook brugvorming van de eiwit op en daar door wordt de huid steeds minder soepel. Door extra Alfa-liponzuur te slikken zou dit tegen gaan. Als je levensmiddelen die veel ALA bevatten zal eten zal je huid daar ook bij varen. Het zit vooral in: spinazie, broccoli, tomaten, erwten en spruiten .

2 Anti-oxidanten.

Een van de belangrijkste redenen dat de huid veroudert is oxidatieve stress. Dat wil zeggen dat erbij de stofwisseling, of door roken afvalproducten ontstaan. Je kunt het beetje zien als vrije radicalen, die reageren met het huidvezel. Je het een beetje vergelijken met het bruin worden van een banaan. Of met het ranzig worden van roomboter als ze worden blood gesteld aan de lucht. Dit kun je echter tegen gaan, door niets te roken natuurlijk, maar ook door anti=oxidanten als vitamine C. Vooral de vruchten bevatten veel vitamine C, bessen, sinaasappels, kiwi’s. maar ook de koolsoorten doen het goed, vitamine A komt voor in noten en zaden.

3 Bio-tine.

Bio-tine is een van de B-vitamine die een belangrijke rol speelt in de stofwisseling van de huid. Bij gebrek aan bio tine treed haaruitval op en huiduitslag. Andersom is het eigenlijk nooit bewezen dat je extra bio-tine moet nemen voor een betere huid. Proberen kan nooit kwaad? Het zit in eieren, lever, tarwe, kaas en gist die zijn rijk aan bio-tine.

4 Zink.

Hoewel veel van de nieuwe cosmetische voeding of supplementen zink bevatten is het eigenlijk nooit aan getoond dat extra zink zal helpen. Gebrek eraan leidt tot wel tot een vorm van huiduitslag. Het zit vooral in oesters en vlees.

5 Visolie.

Visolie is rijk aan vetzuren die belangrijke bouwstenen vormen van de cellen. Dus ook van de cellen, ze hebben belangrijke functies in het lichaam. En vast staat dat extra visolie goed zal zijn tegen hartfalen en hoge bloeddruk. Het zit vooral in vette vis, haring,forel.makreel en sardines zijn rijk aan vetzuren.

6 Soja.

Soja is een populaire ingredient van cosmetische drankjes en tabletten. Het bevat de stoffen die een beetje lijken op oestrogeen dat hormoon zorg bij vrouwen voor een mooier huid. Waar zit het in: tahoe, Tempe en sojamelk.

7 L-cysteine en kiezelzuur.

L-cysteine is ook een ingredient dat in een aantal huidsupplementen wordt verwerkt. Deze bouwstenen van eiwitten komt vooral veel voor in het onderhuidse bindweefsel. Dat wil echter niet zeggen dat het slikken van extra of smeren van L cysteine de huid er beter op wordt. Het is beter om je voeding aan te passen met de juiste voeding, je kan het vinden in de volgende fruit. Aardbeien, bramen, rode bieten en aardappels. Voor de eiwitten kun je beter vlees en eieren.

Dus schoonheid komt dus binnen uit, daarom is belangrijk om je voeding zodanig aan te passen dat je juiste voeding binnen krijgt. Om je energiek en mooier te voelen in je lichaam.

Heel veel plezier met het toepassen van je eigen gezonde voeding schema.

Gr Angelique

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.