Mindfulness,  werktips

Grenzen stellen.

Vind jij het ook zo moeilijk om je eigen grenzen aan te geven bij een ander en hier en niet verder.

Wil jij beschermd zijn voor stemmingen en sferen van anderen? Wil jij je meer zelfverzekerd voelen zodat je meer liefdevol kunt zijn zonder dat je eigen grens overgaat? Stel je eens voor dat jij wel duidelijk kunt voelen wat van jou is en de ander . Dat jij wel weerbaarder bent voor de emoties van anderen. Dat jij beschermd bent voor stemmingen en sferen van de buitenwereld hoe zou je dit vinden.

adult, art, caution

 

Invloed hebben op welke gevoelens die jij wilt? Of mag het niet bij jou naar binnen komen.

Ervaar hoe jij jezelf in je eigen energie kunt zetten. Je kunt liefdevol en zelfverzekerd voor jezelf op te komen. Zou dat niet fantastisch zijn? Lees dan mijn doe tips om weer in je kracht te komen.

Mini workshop grenzen stellen.

Veel gevoelige mensen nemen onbewust de emoties en stemmingen over van andere . Vaak worden zij ongewenst, beïnvloed door sferen van ruimtes. Zij voelen zich dan niet lekker en hebben hierdoor weinig energie waardoor je erg moe word. Ook vinden zij het soms erg lastig om hun eigen grens aan te geven. Zij willen zich niet afsluiten, maar soms lijkt dit de enige oplossing.

 

Weerbaar zijn voor de emoties van anderen. Beschermd zijn tegen stemmingen en sferen. Zelfverzekerd en liefdevol relatie en vooral voor jezelf opkomen doe je zo.

art, artwork, beautiful

Dan wordt het de hoogste tijd dat je blijvende veranderingen aanbrengt in je leven.

1 Grenzen helpt alleen als je bij jezelf blijft, er is geen discussie mogelijk als het om over jouw gevoelens gaat.

Als jij zegt dat je gekwetst voelt, dan is dat wat het is. Dan kan een ander zeggen ”dat is onzin”, maar dat neemt niet weg dat jij je nog steeds zo voelt.

2 Je eigen grenzen aangeven is niet egoïstisch maar voor jezelf opkomen.

De meeste mensen in je leven willen dat jij gelukkig bent. En als jij ze de gereedschappen geeft om je daarmee te helpen, dan zullen ze die gebruiken om je te helpen.

3 Wie duidelijk zijn grenzen aangeeft, geeft duidelijk jij aan wat zij willen.

Is best wel logisch toch? Als je het zo bekijkt meer mensen zullen dan meer respect voor je hebben als je het niet zal doen. En dan behandelen mensen je in het algemeen meer als je aangeeft je grenzen.

4 Wie zijn grenzen aangeeft zal zich vrijer voelen wanneer je het niet zal doen.

Door je grenzen duidelijk aan te geven kun je afrekenen met gedrag dat je naar beneden trekt. Met manipulatie en bemoeienis van anderen die wil je juist niet in je leven.

Wordt niet meer langer geleefd.

Is door je hart  te volgen, en niet luisteren naar anderen.

Anderen respecteren om hoe ze zijn.

5 Grenzen aan geven op een simpele manier.

Geef bij een ander aan dat ze over je grens gaan, geef geen ruimte voor discussies.

Herhaal de boodschap, Luister, zoals ik al zei vind ik het echt niet prettig als je op deze toon tegen me praat. Dus wil je daar mee stoppen met dat gedrag.

Laat weten wat je gaat doen, als een ander doorgaat met hun gedrag. Als je me zo blijft behandelen dan ga ik er vandoor, en dan stop ik er mee.

Pak door als een ander niet wilt stoppen. Stap uit de kamer, en laat weten dat hij niet mee eens bent, en je loopt weg. Je geeft hiermee een duidelijk signaal dat je niet met je laat sollen.

Veel succes met het toepassen van de tips.

Groetjes Angelique

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.