Eigen liefde,  kinderen

Depressie bij kinderen

Heel veel jongere kinderen kampen veel met depressies omdat ze moeten presteren op school en thuis.

Deze kinderen kunnen gewoon niet opboksen tegen de druk van uit school vanuit huis. Omdat ze nooit goed doen, komen ze met een 6 je thuis  dan is de ouder boos en ontevreden. Waarom moeten deze kinderen de stress ervaren waar meestal de ouder of de school de schuldige  aan is. Kinderen met een depressie is nooit goed omdat ze perfect moeten zijn, voor hun ouders en de sociale druk van buitenaf. Waardoor ze eerder zullen zwichten door de druk. Voor wie eigenlijk? Voor hun ouders omdat ze anders dan anders zijn dan hun buren, of vrienden. Omdat ze bang zijn om buitengesloten te worden, waarom mogen kinderen geen kinderen meer zijn.

adorable, baby, bear

De oorzaak is meestal een combinatie van erfelijkheid, of gebeurtenissen in het leven en individuele kwetsbare Kinderen. Heel veel kinderen groeien op met depressieve ouders. Deze kinderen hebben driemaal zoveel kans om de stoornis zelf ook te krijgen. Verder kunnen traumatische gebeurtenissen in de jeugd of puberteit zoals misbruik, scheiding of pesten aanleiding zijn voor een depressie.

Als de sombere buien langer dan twee of drie weken aanhouden en ook eet-, slaap- en leefritme ernstig verstoord worden, kan er aan een depressie gedacht worden.

Zo herken je het, bij kinderen.

  • Eetproblemen, heel veel of juist heel weinig eten en een verandering in het gewicht.
  • Slaapproblemen.
  • Vermoeidheid of een verlies van energie of interesse. Zelfs de kleinste handeling is te veel.
  • Concentratieproblemen, een vertraagde manier van denken en besluiteloosheid. Dit kan leiden tot problemen of afhaken op school.
  • Gevaarlijk gedrag zoals te hard rijden, onbeschermde seksuele contacten en onnodige risico’s nemen.
  • Terugkerende gedachte aan de dood en zelfdoding.
  • Iemand die depressief is, hoeft zich niet per se verdrietig te voelen. Meestal is het juist het ontbreken van gevoel, het apathische ‘lege’, dat een depressie kenmerkt.

Wat te doen.

Ga naar een dokter of ga naar specialisten zorg waar ze ervaring hebben  om met kinderen te werken die met depressie te maken hebben. Wacht vooral niet te lang, een kind heb een ouder nodig die bij hun staat. ook is het zwaar onthoud er is altijd mensen die je kan ondersteunen en helpen . Het is nog niet te laat, maar je moet als ouder wel alert blijven als je kind deze kenmerken vertoond.

Hulp nodig zie link: https://www.depressie.nl  

Groetjes Angelique

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.