online

Hooggevoelig en ondernemen

Hoe ga je hiermee om als je een ondernemer bent, en hooggevoelig.

Ondernemen en je bent hoogsensitief, voor heel veel ondernemers blijkt het in praktijk wel lastig. Maar als je weet wat je valkuil is, kan je hier ook beter mee om gaan. Heel veel mensen vergeten als je hoogsensitief, dan kun je wel alles aan, maar dat is niet zo. Als je hoogsensitief bent dan is je tijd kostbaar, omdat je gauw over je eigen grenzen gaat als we het over energie hebben. Ondernemerschap kun je goed combineren met hoogsensitief, omdat je eigen tijd in kan delen wanneer je gaat werken. Je hoeft dan geen rekening te houden met de werkgever, en het kost jou geen kostbare energie. Mijn valkuil is dat ik snel over mijn eigen grens gaat, en haast geen rekening houdt dat ik eigenlijk mijn batterij omlaag gaat.

 

Dan is dit boek een aanrader, klik op het plaatje voor meer info.

Gerelateerde afbeelding

 

Het mooie van zelfstandig ondernemerschap is dat je niet alleen de mogelijkheid hebt om je eigen werk te creëren.

Dat je wellicht niet zou kunnen vinden tussen gewone banen, maar ook dat je veel meer invloed hebt op je werkomgeving iets wat heel belangrijk is voor HSP’s. Want afwisseling is echt nodig, want de hele tijd dezelfde werkzaamheden doen is saai.  Als je als zelfstandig wilt gaan werken is het wel belangrijk hoe dit wilt vormgeven. Zodat je er wel inkomsten er uit kunt genereren. Heel veel hooggevoelig mensen houden bij het laasten geen rekening er mee, en gaan ondernemen dan kan het gebeuren dat je over je eigen grenzen gaat.

Voor dat je begint moet je goed nadenken over wat je eigen beeld is van wat je zou willen gaan doen.

Dus je bent een thuisbakker en wilt groter worden, dan is het belangrijk dat je eigen in gaat in lezen. Hoeveel bakkers zitten in jou straat, en wat verkopen zij. Wat bieden zij aan wat jij niet aanbiedt, maakt het interessant voor klanten. Heel veel mensen beginnen altijd met een idee, het wilt nog niet zeggen als het anders wel lukt dat het daar in jou straat ook zal lukken.

Wil je meer weten voordat je gaat ondernemen zie de links, ook voor hooggevoeligheid.

https://hooggevoeligondernemen.nl    

https://www.mkb.nl 

https://www.sprout.nl/how-to/ondernemen

Groetjes Angelique

 

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.