hoogbegaafdheid

Dyslectisch

Dyslectisch is meer dan alleen maar taal, want ja ik ben dyslectisch  woorden blind.

Dyslectie : oftewel dyslexie, is een Grieks woord en betekent vrij vertaald “beperkt met woorden”. Het duidt op problemen met het lezen van woorden ,wat in sommige gevallen ook wel woordblindheid genoemd wordt. Er bestaat veel onduidelijkheid over dyslectie. Vaak voelen deze groep mensen zich onbegrepen in de maatschappij. Met mijn informatieve  hoop ik  wat meer duidelijkheid te creëren voor zowel mensen die dyslectisch zijn, als voor mensen zonder deze problemen en zodoende de afstand tot elkaar te verkleinen in het dagelijks leven.

Als iemand dyslectisch is , is deze persoon echt niet dom. Iedereen maakt deze fout, als je woorden blind bent dan ben je dom. Fout want mensen met een woorden blindheid heb meestal andere talenten waar door ze vaak niet worden begrepen. Als we nu is ging denken van het oog punt, oké ik ben niet goed in mijn taal, ik ben wel  goed in zaken te overzien. In te grijpen waar het fout dreigt te gaan, voelen hoe iemand zicht voelt. Denken van uit een respectief, helder kijken hoe de zaken in mekaar steken.

Afbeeldingsresultaat voor dyslectie

Maar hoe ontstaat nu conceptueel denken.

Wanneer iemand voor één van beide hersenhelften dominant is in het denken, ‘bepalen’ de eigenschappen van die hersenhelft de manier van informatie  en de manier van leren.

Dominantie van de linkerhersenhelft in het denken, noemen wij lijndenken of lineair dus woorden denkers. Dominantie van de rechterhersenhelft in het denken, noemen wij conceptueel denken. Dit wordt ook wel beelddenken genoemd. Niet alle conceptueel denkers zijn dyslectisch, andersom geldt dat wel. Alle dyslectici zijn conceptueel denkers, net als mensen met dyslectie en hoogbegaafdheid. Veel, maar misschien wel alle, conceptueel denkers zijn ook hooggevoelig.

Hooggevoelig mensen nemen meer waar dan dat iemand niet hebt. Soms kan het handig zijn maar ook weer niet, alles komt harder binnen, en je word nooit begrepen. En in mijn geval heb ik ze allebei, wat resulteert dat mensen , alleen naar mijn taal kijken dan in plaats het hele plaatje. Ik word als te waren over gesneeuwd, door mijn te tekortkomingen dan dat ze kijken. Wat kun jij nog meer, als iemand wilt begrijpen is het belangrijk. Om eerst naar jezelf durven te kijken, want ik ben meer dan alleen taal.

Want ja einstein was ook dyslectisch, was hij dom nee de slimste mens op aarde.

Ik zou ook graag mee willen draaien in de werkmaatschappij, want als je hooggevoelig bent zie jij meer dan een ander. En dat heb meestal een bedrijf echt  nodig, een hoog gevoelig persoon. Want die neem je mee in de wereld van anders denken en doen.

Kijk naar mijn website, en zie dat ik toch meer bent dan alleen taal. Ik heb andere talenten maar talenten die jij niet heb. Wil je kennis met me maken, bel me dan eens op of stuur een mail.

Groetjes Angelique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.